«Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Προθεσμίες και Δικαιούχοι που Πρέπει να Γνωρίζετε!»

Μέχρι την‌ Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026, οι φοιτητές όλων​ των ΑΕΙ έχουν τη δυνατότητα ‌να υποβάλουν αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό ‌επίδομα του ακαδημαϊκού ​έτους 2025-2026. Οι αιτήσεις απευθύνονται σε εκείνους⁢ που δεν κατάφεραν να υποβάλουν αίτηση κατά την αρχική προθεσμία (30/6/2026 – 31/7/2026).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ⁤να επισκεφθούν την ειδική πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα στο https://stegastiko.minedu.gov.gr, ώστε να καταθέσουν ηλεκτρονικά ​την​ αίτησή τους. Για πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή, ⁣οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα ‌χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχουν λάβει ⁣από την Α.Α.Δ.Ε. για τις υπηρεσίες του TAXISnet.

Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται‌ στην εγκύκλιο που σχετίζεται με τη χορήγηση ​του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Για να​ μπορέσει κάποιος να υποβάλει αίτηση, απαιτείται:

  • Ο φοιτητής που δικαιούται το επίδομα πρέπει να είναι ​Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης ⁢χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Nα κατέχει έγκυρη Ακαδημαϊκή Ταυτότητα.
  • Kάτοχος Α.Φ.Μ., καθώς και⁤ φορολογικός​ κάτοικος Ελλάδας. Είναι σημαντικό ​ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο τον⁢ φοιτητή‌ και όχι τους γονείς ή κηδεμόνες του.

Διαδικασία υποβολής της αίτησης για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Η αίτηση κατατίθεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή από ‌εκείνον που ‌θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής σύμφωνα ‌με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ ⁣167).

Σε περιπτώσεις διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, ο γονέας στον οποίο‍ βαρύνει ο φοιτητής είναι αυτός που δικαιούται το επίδομα και εμφανίζεται ως​ προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος μπορεί να είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

a) είναι‍ ορφανός από τους δύο ‍γονείς ή

b) οι γονείς του κατοικούν στο εξωτερικό ή

c)⁣ έχει συμπληρώσει τα είκοσι πέντε (25) χρόνια ηλικίας ή

d) έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης ⁣και δεν θεωρείται εξαρτώμενο‌ μέλος σύμφωνα με το άρθρο 11 του ⁣ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή,ο ⁢δικαιούχος (γονέας ⁤ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία εισόδου (username και password),τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την ΑΑΔΕ για τις⁢ ηλεκτρονικές ‍υπηρεσίες TAXISnet.⁢ Η ⁢εισαγωγή αυτών των στοιχείων συνιστά⁢ δήλωση συναίνεσης στη διασταύρωση ⁤των στοιχείων.

Η εγκύκλιος ΕΔΩ

Κύλιση στην κορυφή