Καταστροφική φωτιά πλήττει κτίριο στο Ζάγκρεμπ
Ένα από τα εντυπωσιακά κτίρια της Κροατίας, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, υπέστη σοβαρές ζημιές από μια πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου και συνέχιζε να καίει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Ευτυχώς, το κτίριο ήταν σχεδόν άδειο εκείνη την ώρα, γεγονός που απέτρεψε την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ουρανοξύστης γνωστός ως πύργος Βιέσνικ φάνηκε να επηρεάζεται περισσότερο στον 16ο και τελευταίο όροφο του κτιρίου, όπου η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε και στη συνέχεια εξαπλώθηκε προς τα κάτω. Αναφορές υποδεικνύουν ότι οι εστίες φωτιάς παρέμειναν ενεργές έως το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου.
Περίπου 100 πυροσβέστες συμμετείχαν σε έναν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν τις καταστροφές από τη φλόγα. «Αυτό που είδα μέσα στο κτίριο είναι λυπηρό· η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Ωστόσο, πιστεύω ότι τόσο το κράτος όσο και άλλοι ιδιοκτήτες θα προχωρήσουν γρήγορα στην ανακαίνιση αυτού του σημαντικού σημείου της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Τόμισλαβ Τομάσεβιτς.
Υποθέσεις δείχνουν ότι η φωτιά μπορεί να διαδόθηκε μέσω των εξαεριστηρίων του κτιρίου ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα Index, τμήματα του ενδέχεται να έχουν καταρρεύσει λόγω των φλογών.
