«Φωτιά στο Μενίδι: Σφοδρή μάχη με τις φλόγες σε δύο εργοστάσια – Εικόνες και βίντεο από την πρώτη γραμμή»

Δύσκολη νύχτα στο Μενίδι: Εικόνες και βίντεο από τη μάχη με τις φλόγες στα δύο εργοστάσια

Συνεχιζόμενη μάχη με τις φλόγες στο Μενίδι

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν σφοδρή μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική,η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:16 σε χώρο ξυλείας,όπου καίγονταν παλέτες και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε γειτονικό εργοστάσιο υποδημάτων,προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Η κατάσταση της φωτιάς φαίνεται να έχει βελτιωθεί και οι αρχές αναφέρουν ότι έχει περιοριστεί η εξάπλωσή της. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας συμμετείχαν στην κατάσβεση και 4 ελικόπτερα. Υδροφόρες από τον δήμο παρέχουν επίσης υποστήριξη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το κύριο κτήριο της επιχείρησης έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Η φωτιά επεκτάθηκε σε όλη την έκταση του χώρου εργασίας και μεγάλοι όγκοι ξυλείας έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την καύσιμη ύλη.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και έφτασε μέχρι το διπλανό εργοστάσιο υποδημάτων στην περιοχή των Αχαρνών. Οι πυροσβέστες έχουν δημιουργήσει πολλαπλές ζώνες προστασίας στους γύρω δρόμους για να αποτρέψουν περαιτέρω εξάπλωση.

Ειδοποίηση μέσω του 112 για επικίνδυνους καπνούς

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνους καπνούς και καλώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους κλείνοντας πόρτες και παράθυρα.

“Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση στην περιοχή Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Επικίνδυνοι καπνοί. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες, παράθυρα.”

Κυκλοφοριακές αλλαγές λόγω της φωτιάς

Λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στο εργοστάσιο των Αχαρνών ισχύει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Τατοΐου από τη συμβολή με την οδό Κύμης έως την οδό Δεκελείας.

Εικόνες από το σημείο:

Φωτογραφία από τη φωτιά
Φωτογραφία από τη φωτιά
Φωτογραφία από τη φωτιά

Scroll to Top