Φρικτή τραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και γιος χάνουν τη ζωή τους από φονική έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων (Συγκλονιστικές εικόνες & βίντεο)

Τραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα κι ο γιος της νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων (Εικόνες & Βίντεο)

Δύο θάνατοι από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Ιταλία

Μια μητέρα και ο γιος της έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών. Τα θύματα βρέθηκαν στα ερείπια του εργοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή Τοράνο ντι Μποργκορόζε, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης.

Τα ονόματα των θυμάτων είναι Σιμόνε Κόλε, 30 ετών και η 60χρονη μητέρα του Τερέζα Τότσι. Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον εισαγγελέα της περιοχής στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Επιπλέον, δύο άλλοι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη, όπως ανέφεραν οι πυροσβέστες στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.

Σημειώνεται ότι πριν τρία χρόνια είχε σημειωθεί παρόμοια έκρηξη στο ίδιο εργοστάσιο με αποτέλεσμα τρεις θανάτους.

Το καλοκαίρι του 2023, μια άλλη έκρηξη στον ίδιο χώρο είχε κοστίσει τη ζωή στον Φράνκο Κόλε (θείος του Σιμόνε) και στα δύο παιδιά του, Άννα και Κλαούντιο. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης Pirotecnica Mattei είχαν καταδικαστεί πέρυσι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για παραβάσεις σχετικά με την αποθήκευση εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια καθώς και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία επανεκκίνησε την παραγωγή πυροτεχνημάτων μετά την εξασφάλιση νέας άδειας.

Η συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGIL υπογράμμισε ότι είναι «απαραίτητο να διαλευκανθούν τα αίτια της έκρηξης» και να προσδιοριστούν γρήγορα οι ευθύνες καθώς επίσης να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Κύλιση στην κορυφή