Από το πρωί του Σαββάτου (24/10) βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Γαλλία κατά της ακρίβειας, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και συνδικάτων. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, 410.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 110.000 στο Παρίσι, ενώ η CGT κάνει λόγο για 800.000 διαδηλωτές πανελλαδικά και για 250.000 στη γαλλική πρωτεύουσα.
Διαβάστε:
Κινητοποιήσεις στη Γαλλία
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, περισσότεροι από 500 ταραχοποιοί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης στην λεωφόρο Cours de Vincennes, ενώ το υπόλοιπο πλήθος αποχωρεί σταδιακά από τις 18:00.
Μικροεπεισόδια στη Λυών
Στη γαλλική πόλη Λυών σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ζαν-Μασέ.
“FLASH – «Et Vous BFM, commencez à vous calmer sur les remarques racistes de toutes sortes parce que ça commence à bien faire» lance jean Luc Mélenchon
— Focus (@FocusMedia_Fr) October 24, 2026
Έντονη η αστυνομική παρουσία στο Παρίσι
Την ίδια στιγμή έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Παρισιού…
Ενημέρωση για την Αστυνομία και τις Διαδηλώσεις
Ο Λοράν Νουνιέζ κάλεσε σήμερα την αστυνομία να επιδείξει «εξαιρετική ετοιμότητα» απέναντι στους ταραχοποιούς.Η δήλωση έγινε,ενώ στρατιώτες έχουν ενισχύσει σήμερα τους αστυνομικούς που περιπολούν στη γαλλική πρωτεύουσα.
Νουνιέζ: Σχεδόν 1.000 συλλήψεις σε όλη τη Γαλλία
Οι συλλήψεις αυξήθηκαν σημαντικά στη διάρκεια της ημέρας, φτάνοντας σχεδόν τις 1.000 σε ολόκληρη τη χώρα.
Πάνω από 600 οι έλεγχοι
Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 635 ελέγχους «για να αποτρέψει όσους θα ήθελαν να έρθουν στην πρωτεύουσα με κακές προθέσεις».
#24octobre | La @prefpolice organize des contrôles massifs notamment dans les gares et les transports en commun pour dissuader ceux qui voudraient venir dans la capitale avec de mauvaises intentions.
Νέα κινητοποίηση για το ερχόμενο Σάββατο προκήρυξαν τα Κίτρινα Γιλέκα
Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται περισσότερες από 700 κινητοποιήσεις για σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.
Έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα στο Κλερμόν-Φεράν
Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από τη νομαρχία του Πουΐ-ντε-Ντομ, διαδηλωτές στο Κλερμόν-Φεράν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ζοντ, ανταγωνιζόμενοι στο κάλεσμα των Κίτρίνων Γιλέκων.
Pau : Les manifestants sont dispersés par les forces de l’ordre à l’aide de grenades.
Σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή στην Τουλούζη
Στην Τουλούζη, διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μετά το τέλος της πορείας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Η νομαρχία ανέφερε ότι οι συνθήκες του τραυματισμού δεν είναι ακόμη γνωστές και ότι θα διεξαχθεί έρευνα υπό την εποπτεία των δικαστικών αρχών.
Συλλήψεις στη Νάντη, συγκρούσεις στη Νίκαια
Στη Νάντη, η αστυνομία ανακοίνωσε 41 συλλήψεις για επεισόδια βίας σε μη δηλωμένες συγκεντρώσεις. Στη Νίκαια σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και ακροδεξιούς…
Στη Λιλ, παρατηρήθηκαν μικρές εντάσεις μεταξύ μασκοφόρων νέων και αστυνομικών, ενώ παρόμοιες σκηνές σημειώθηκαν και στη Μασσαλία.
