Ιράκ: Σοκ και θλίψη με τουλάχιστον 20 νεκρούς από επιθέσεις σε βάσεις των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης

Ιράκ: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πλήγματα σε βάσεις των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης

Επίθεση σε Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης στο Ιράκ

Τουλάχιστον 20 μέλη των υποστηριζόμενων από το Ιράν Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν από επιθέσεις που, σύμφωνα με την οργάνωση, προήλθαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία κατά βάσεων τους στο Ιράκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η Χασντ ας Σάαμπι, η οποία αποτελεί μια πρώην συμμαχία σιιτικών παραστρατιωτικών ομάδων που συνδέονται με το Ιράν και έχει πλέον ενσωματωθεί επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ, δήλωσε ότι «τουλάχιστον 20 μαχητές σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν», σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, οι επιθέσεις έπληξαν βάσεις τους σε επτά διαφορετικές επαρχίες του Ιράκ.Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Σαουδική Αραβία σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Κύλιση στην κορυφή