Μετά την ανακοίνωση -«ομπρέλα» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,η οποία εξέφρασε τη στήριξή της στον εισαγγελέα Εφετών Λάμπρο Τσόγκα,ο οποίος δέχτηκε κριτική για το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να επεξεργαστεί την εκτενή δικογραφία του θανατηφόρου ατυχήματος στα Τέμπη και να υποβάλει πρόταση παραπομπής 36 κατηγορουμένων,η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της θέτει σημαντικά ερωτήματα προς τη συνδικαλιστική ένωση των δικαστών. Επισημαίνει: «Άρα, σε ποια νομική βάση αντλείται η γνώση από τα μέσα Μαρτίου του 2025 του συνόλου της αριθμούμενης σε άνω των 60.000 σελίδων δικογραφίας από τον άνω Αντεισαγγελέα, κ. Τσόγκα, στον οποίο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ανατέθηκε η εποπτεία της ανάκρισης της δικογραφίας των Τεμπών και όχι βέβαια η ανάκριση καθαυτή, η οποία είναι ΜΥΣΤΙΚΗ και αποτελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ έργο του Ανακριτή; Πιθανότατα κανείς δεν θα απαντήσει στα καίρια και σοβαρά ερωτήματα που θέτουμε και κατανοούμε ΠΛΗΡΩΣ τους λόγους. Ωστόσο, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται με αμεροληψία και διαφάνεια για όλους· διαφορετικά κάθε ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κινδυνεύει να θεωρηθεί ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ αντί στήριξη του κύρους των Θεσμών και των ΠΟΛΙΤΩΝ».
Διαβάστε την ανακοίνωση: « Ιδού η ΑΛΗΘΕΙΑ που μας κρατά στην ΑΦΥΠΝΙΣΗ!!! Το δημοσίευμα των ellinikahoaxes:/2025/09/17/ είναι ανακριβές και αποπροσανατολιστικό. Τα Ellinika hoaxes μας έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες συμπεριφορές στηρίζοντας πιστά τις θέσεις της κυβέρνησης! Εντυπωσιακή όμως ήταν η αντίδραση της ENΔΕ (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων) προς υπεράσπιση του προσφάτως προαχθέντος Εισαγγελέα Εφετών, κ. Τσόγκα. Επειδή όμως ΜΟΝΟ η αλήθεια είναι οδηγός μας κι οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης αυτής αποτελεί κόκκινο πανί, υποχρέωσή μου είναι να αναφέρω όλο το ιστορικό προς γνώση όλων!
- Όπως ορίζει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: την εποπτεία ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΣΙΑΖΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΟΣΙΑΖΟΥΜENON δικαστηρίων Λάρισας είχε εκ του νόμου η κα Σοφία Αποστολάκη.
- Το Φεβρουάριο του 2025 ο γιος της εν λόγω εισαγγελικής λειτουργού βρέθηκε νεκρός σε απομονωμένο σημείο με την οικογένεια να μιλάει για δολοφονία ενώ οι αρχές αποφάσισαν πρωτόδικη αρχειοθέτηση.
- Στις 17 Μαρτίου 2025 στις 13:00 εγώ μαζί με τους γονείς Μήτσκα καταθέσαμε Υπόμνημα στην κα Αποστολάκη ζητώντας τη χρήση των αρμοδιοτήτων ως επόπτρια σχετικά με διάφορα ζητήματα που προέκυψαν από τον τρόπο διεξαγωγής ανάκρισης από τον Σωτήριο Μπακαίμη.
- Ταυτόχρονα με αυτήν την κατάθεση στις 17/03/2025, ο δικηγόρος μου έκανε αυθημερόν παρουσίαση στο γραφείο της κας Αποστολάκη-Καλογήρου στην εισαγγελία.
- Το επόμενο πρωί δηλαδή στις 18/03/2025 αντικαταστάθηκε από την τότε εισαγγελέα του Άρειου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη μέσω εγγράφου (2110/18.03.2025) όπου ανέθεσε στον κ. Τσόγκα την εποπτεία ως αρχαιότερος αντιεισαγγελικός λειτουργός Λάρισας.
- Έτσι λοιπόν αφαιρέθηκε ξανά από τη θέση ευθύνης που είχε εκτου Νόμου αποκλειστικά μόνο για αυτήν τη συγκεκριμένη υπόθεση.»
