«Καταστροφή στην Κρήτη: Γέφυρα κατέρρευσε στον Μυλοπόταμο, ζευγάρι εγκλωβισμένο»

Σε λίγες μόνο ώρες, η Κρήτη αντιμετωπίζει σοβαρές καταστροφές, ‌καθώς η κακοκαιρία που ξεκίνησε το ⁤βράδυ της ‌Τετάρτης πλήττει το νησί με σφοδρότητα.

Από τα ξημερώματα έχουν γίνει 112 κλήσεις για την αποφυγή μετακινήσεων σε περιοχές όπως ο Άγιος Νικόλαος, το Ηράκλειο ⁤και το Ρέθυμνο. Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στον⁢ Μυλοπόταμο, όπου ένα ζευγάρι κινδύνευσε ⁣να χάσει τη⁣ ζωή​ του.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι⁣ βρισκόταν⁣ μέσα στο αυτοκίνητό του όταν ξαφνικά εγκλωβίστηκε ⁤σε ένα μεγάλο χάσμα που ‍δημιουργήθηκε στο οδόστρωμα λόγω​ κατάρρευσης γέφυρας ‌στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στα Ζωνιανά στη Δισκούρια,⁤ όταν εξαιτίας της καθίζησης του δρόμου ⁢από τις έντονες βροχοπτώσεις, η γέφυρα υποχώρησε ακριβώς τη στιγμή ​που περνούσε το όχημα.

Aμέσως οι συγγενείς ‌τους έσπευσαν ‍στο σημείο και ο γιος τους παρέλαβε τους γονείς του⁣ για ⁤να τους μεταφέρει προληπτικά στο νοσοκομείο ώστε να λάβουν πρώτες βοήθειες και εξετάσεις. Ευτυχώς,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,δεν ‍διατρέχουν κίνδυνο⁢ παρά ‍την‌ αναστάτωση που υπέστησαν από την αιφνίδια πτώση.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γιώργος Κλάδος δήλωσε στο cretalive:​ «Η κατάσταση‌ είναι δραματική. Είμαι 50 ετών και δεν θυμάμαι ‌κάτι παρόμοιο να έχει συμβεί ξανά. Οι μεγαλύτεροι θυμούνται ⁣τις καταστροφές του 1986.

Σύμφωνα⁢ με αρχικές ‍πληροφορίες, τα Ανώγεια έχουν μείνει ‌χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ‍ενώ οι⁢ υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ ⁢Ηρακλείου εργάζονται⁣ για την αποκατάσταση της βλάβης.

Eπιπλέον χωρίς ‌ηλεκτροδότηση⁢ παραμένουν περιοχές όπως τα Ζωνιανά,τα Ανώγεια,η​ Αξός⁤ και τα Λιβάδια. Στα ‌Ζωνιανά ⁣ειδικότερα‍ έχουν σημειωθεί πτώσεις στύλων ηλεκτρικού δικτύου και ο ΔΕΔΔΗΕ‍ έχει ενημερωθεί σχετικά.

Kai ‌στην ⁤πόλη του Ηρακλείου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα ⁣ενώ στους δρόμους ⁢των Γούβων‍ σχηματίστηκαν‌ ποτάμια⁢ νερού.

Zημιές αναφέρθηκαν σε ⁤κατοικίες, υπόστεγα και ⁤αγροτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Ρουκάνι του δήμου Ηρακλείου που παραμένει αποκλεισμένος από τον Προφήτη Ηλία προς τα ‍πάνω λόγω των δύσκολων συνθηκών​ στο οδικό​ δίκτυο.

Eντυπωσιακές είναι⁢ οι εικόνες από τον παραλιακό δρόμο στις Γούβες όπου τα νερά κάλυψαν αυτοκίνητα.

Zημιές αξίας 30.000 ευρώ

Mεγάλες ‌ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε σπίτι στα Ζωνιανά κοντά στην περιοχή ενός γηπέδου με τον ιδιοκτήτη να εκτιμά ότι οι ‍ζημιές ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.

Sύμφωνα με‍ δηλώσεις ⁢του‍ ιδιοκτήτη στον⁤ Cretalive,νερά εισχώρησαν στο υπόγειο της κατοικίας ⁣προκαλώντας ζημιές σε οικοσκευές καθώς επίσης κατέστρεψαν αποθηκευμένα⁢ προϊόντα αλλά και προικιά ενός νέου ζευγαριού που ετοιμάζεται για τον γάμο τους.Aναφέρει⁤ ότι ‍μεταξύ άλλων χάθηκαν ⁣περίπου ένας τόνος πετρέλαιο καθώς επίσης ⁢μισός​ τόνος λάδι μαζί με πολύτιμα αντικείμενα ​που βρίσκονταν εκεί.

Tο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Tο​ Έκτακτο Δελτίο Επικινδύνων Καιρικών⁣ Φαινομένων αριθμός⁣ ΑΑ6 εκδόθηκε την Τετάρτη στις 30-09-26 στις 12:00 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με νέα προγνωστικά στοιχεία χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις μέχρι στιγμής.

Aυτή τη Πέμπτη (01-10-2026) αναμένονται ισχυρές‍ βροχές ⁢και καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας όπως ⁣είναι η Κρήτη καθώς επίσης πολύ θυελλώδεις ‍άνεμοι θα πλήξουν το Αιγαίο.

  • Iκανό ποσοστό ισχυρών⁤ βροχών⁣ θα επηρεάσει κυρίως την Κρήτη (ιδιαίτερα ν. Χανίων & ν. Ρεθύμνου). Tα έντονα φαινόμενα πιθανόν⁣ να συνεχιστούν έως‍ το πρωί της‌ Κυριακής ​(04-10-2026).
  • Pολα θύελλα θα επικρατήσει στη θάλασσα εντείνοντας ανέμους έως 8 ‌ή ακόμα​ κι9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Κύλιση στην κορυφή