Σημαντικές Εξελίξεις στην Υπόθεση του Θανάτου της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά
Ραγδαίες εξελίξεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά, καθώς ο πατέρας της δήλωσε την Κυριακή (19/4) ότι η κόρη του υπήρξε θύμα ενός οργανωμένου κυκλώματος μαστροπείας.
Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας τόνισε ότι οι δράστες φαίνεται να είχαν σκοπό να απαγάγουν τη νεαρή και να τη μεταφέρουν στην Αθήνα, προσθέτοντας μια νέα διάσταση σε αυτήν την τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο από τη Δευτέρα του Πάσχα (13/4). «Κάνω τον Μαγκάιβερ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω, εικασίες κάνω. Πήραν το κινητό της κόρης μου,όποιος ήθελε μπορούσε να γράψει τα μηνύματα». Με αυτό τον τρόπο άφησε υπονοούμενα για πιθανές παρεμβάσεις στα προσωπικά δεδομένα της 19χρονης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, πίσω από το τραγικό συμβάν κρύβεται ένα οργανωμένο κύκλωμα που είχε στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση της Μυρτούς για οικονομικό όφελος.
Νέα Στοιχεία για την Υπόθεση
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Δρακουλόγκωνας, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η κύρια ανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη και μπορεί να αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της νεαρής γυναίκας. Επιβεβαίωσε επίσης ότι όλοι οι γιατροί ήταν στις θέσεις τους στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το περιστατικό.
“Εκτιμούμε ότι τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα υπάρξουν νέα στοιχεία που ίσως οδηγήσουν και σε εμπλοκή άλλων ατόμων”, δήλωσε ο κ. Δρακουλόγκωνας. Τόνισε επίσης πως μέσω αυτής της κύριας ανάκρισης “θα λάμψει η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί”. Όσον αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις, εκτίμησε πως αυτές θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση των γεγονότων αλλά δεν θα δώσουν απόλυτες απαντήσεις. “Σε μεγάλο βαθμό θα φωτίσουν πτυχές αυτής της τραγωδίας αλλά όχι πλήρως”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Έρευνα στις Ώρες πριν από τη Νοσηλεία
Aναφερόμενος στις συνθήκες πριν από την εισαγωγή και τον θάνατο της 19χρονης στη Κεφαλονιά, ο δικηγόρος επέμεινε στη σημασία διερεύνησης των προηγούμενων ωρών ή ημερών ώστε να κατανοηθεί πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο και ποιες ήταν οι συνθήκες γύρω από αυτό.
Mιλώντας στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 5”, αναφέρθηκε σε πρόσωπα που ενδέχεται να σχετίζονται με την υπόθεση είτε φυσικά είτε μέσω επικοινωνίας. “Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν επαφές με τα συγκεκριμένα άτομα”, είπε χωρίς όμως να προχωρήσει περαιτέρω αποκαλύψεις.
Sχετικά με τη νοσηλεία της Μυρτούς,ο κ. Δρακουλόγκωνας παρέθεσε μαρτυρία μητέρας η οποία επιβεβαίωσε ότι “ήταν όλοι στις θέσεις τους – γιατροί και εργαζόμενοι – όταν προέκυψε το περιστατικό”. Για αυτήν την υπόθεση έχει διαταχθεί ΕΔΕ λόγω συκοφαντίας ενώ ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε πως η 19χρονη έχασε τη ζωή της επειδή οι τρεις κατηγορούμενοι δεν κάλεσαν εγκαίρως βοήθεια κι όχι λόγω ελλείψεων στο υγειονομικό σύστημα του νησιού.
