«Κικίλιας: Η Κως ως Φρουρός των Θερμοπυλών – Ξεκινάμε το Σημαντικό Έργο της Νέας Πύλης Σένγκεν»

Σημαντική Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας στην Κω

Η Κως αναδεικνύεται ως μία από τις κύριες πύλες εισόδου για τον τουρισμό από την Τουρκία. Στο άμεσο μέλλον, στοχεύουμε να ολοκληρωθούν οι τελευταίες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τη νέα Πύλη Σένγκεν και το αντίστοιχο κτίριο. Το νησί αυτό είναι προτεραιότητα για εμάς, κυρίως σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα, τη παράνομη μετανάστευση, τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα. Επιπλέον, αποτελεί στρατηγικό σημείο φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει πώς θα το στηρίζουμε σε κάθε περίπτωση και με όλα τα δυνατά μέσα» κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι ένα νέο σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής θα φτάσει στην Κω τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, προγραμματίζονται νέες προσλήψεις προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα. Αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία ψηφιοποίησης του Λιμεναρχείου καθώς και στον εκσυγχρονισμό των τεχνικών μέσων που θα ενισχύσουν την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο κ. Κικίλιας συνοδευόταν από τον Β’ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχο Φώτη Κιάμο και υποδέχθηκε τους αξιωματούχους της περιοχής όπως τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ – ΕΛΑΚΤ., Πλοίαρχο Δημήτριο Ζαραζάνη καθώς και τον Λιμενάρχη Ιωάννη Μάργαρη.

Η πρώτη στάση τους ήταν η επιθεώρηση των περιπολικών σκαφών που βρίσκονται στη Μαρίνα της Κω. Εκεί ο υπουργός συνεχάρη τα πληρώματα για την αδιάκοπη ετοιμότητα τους καθώς επίσης για τον επαγγελματισμό τους στην προστασία ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ πριν κατευθυνθεί προς το Λιμεναρχείο όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις δραστηριότητες της Περιφέρειας από τους αρμόδιους αξιωματούχους.

Aκολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου συμμετείχαν σημαντικοί φορείς όπως ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, η Έπαρχος Κως Kωνσταντίνα Σβύνου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών συζητώντας ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία αλλά και τις υποδομές του νησιού.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν για τη θερμή υποδοχή λέγοντας: «Είχα την τιμή να είμαι εδώ με καλούς φίλους οι οποίοι αγαπάνε τα Δωδεκάνησα». Τόνισε μάλιστα ότι σύντομα πρέπει να επιστρέψει στο νησί φέρνοντας μαζί το νέο σκάφος αλλά κι εξετάζοντας πώς μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τη λειτουργία ενός εκ των πιο σημαντικών σημείων στον ελληνικό τουρισμό.»

Scroll to Top