«ΚΚΕ: Επιτακτική η ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσηλευτών για την υγειονομική περίθαλψη»

ΚΚΕ: Τα μόνα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη-Μελόνι αφορούν τις μπίζνες ομίλων

Το ΚΚΕ δηλώνει «την απόλυτη υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών, μαιών, τραυματιοφορέων και όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία».

«Η σημερινή πανελλαδική απεργία των νοσηλευτών αναδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την εκρηκτική κατάσταση που προκαλούν η διαρκής υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και οι χαμηλοί μισθοί. Επιπλέον, η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια επιτείνει το πρόβλημα. Η ικανοποίηση των αιτημάτων τους για ασφαλή στελέχωση, ανθρώπινα ωράρια εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ είναι απολύτως απαραίτητη ώστε να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Αντίθετα με τη “μιζέρια” που επιβάλλουν στην υγεία αλλά και σε άλλους τομείς η κυβέρνηση και η ΕΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί «όλο τον λαό σε αγώνα», καθώς θεωρεί ότι η μάχη για την υγεία των ασθενών καθώς και για την αξιοπρέπεια των υγειονομικών είναι μια κοινή υπόθεση.

Scroll to Top