Σφοδρή κριτική από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απουσία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της στην Ολομέλεια, επισημαίνοντας την εικόνα των άδειων εδρών του κυβερνώντος κόμματος, λίγο πριν από τη συζήτηση σχετικά με την άρση ασυλίας δεκατριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που σχετίζονται με τις νέες δικογραφίες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Σε αυτήν τη σημαντική ημέρα, μόνος και έρημος στα κοινοβουλευτικά έδρανα βρίσκεται ο κύριος Χατζηδάκης, Διονύσης και όχι ο Κωστής, αυτός που παρακολουθεί… Πού είναι οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας. Σημείωσε επίσης: «Σύντομα θα κατατεθεί αίτημα για την άρση ασυλίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για δεκατρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σχεδόν το 10%, ενώ φημολογείται ότι υπάρχουν και άλλες δικογραφίες».
Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε απορία αν θα παραστεί σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός,υπογραμμίζοντας ότι «154 βουλευτές είναι απόντες».
Αναφερόμενη στην περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη, τόνισε: «Δεν είχε υποχρέωση να κατέχει πτυχίο ενώ λάμβανε αμοιβές ως ειδικός επιστήμονας; Ειδικός σε τι; Στην παραπληροφόρηση; Στην τοξικότητα; Τι είδους επιστήμονας είναι αυτός ο άνθρωπος που έχει στενή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε το θράσος να μου πει ότι προσέβαλα την κόρη του όταν ήταν εδώ στο βήμα; Ένας ακόμα ψεύτης όπως οι υπόλοιποι».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «ο Μακάριος παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα» και «δεν έχει ζητηθεί να παραιτηθεί από τη θέση του», διερωτώμενη αν αυτό συνάδει με το ήθος ενός βουλευτή.
