Δίκη Κυριακής Γρίβα: Χαοτικές Στιγμές
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Η ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών οδήγησε σε διακοπή της διαδικασίας, όταν ένα μπουκάλι νερού εκτοξεύθηκε προς τον συνήγορο Υποστήριξης της Κατηγορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ο δικηγόρος του κατηγορούμενου,Σπύρος Δημητρίου,αντέδρασε έντονα στις ερωτήσεις που απηύθυνε ο συνήγορος Υποστήριξης κατηγορίας,Γιάννης Απατσίδης. Οι ερωτήσεις αφορούσαν επικοινωνία που είχε η μητέρα του 40χρονου με τη μητέρα του θύματος λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης.
Ο κ. Δημητρίου θεώρησε ότι οι ερωτήσεις υπονοούσαν ότι η μητέρα του κατηγορουμένου προσπάθησε να δωροδοκήσει την άλλη πλευρά και άρχισε να φωνάζει «φτάνει πια», πετώντας το μπουκάλι νερού στον κ.Απατσίδη. Η αίθουσα γέμισε φωνές και αντιδράσεις καθώς οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν στην αναστάτωση αυτή.
Η Έδρα αποφάσισε να αποχωρήσει άμεσα από την αίθουσα μετά την έκρηξη αυτή. Ο διάλογος που προκάλεσε την ένταση ήταν χαρακτηριστικός:
Γιάννης Απατσίδης: Γιατί 15 μήνες μετά στείλατε μήνυμα στη μητέρα της Κυριακής;
Mητέρα κατηγορούμενου: Επί 15 μήνες όλοι οι δικηγόροι κατηγορίας βγαίνατε στα ΜΜΕ και λέγατε διάφορα πράγματα. Ήξερε ότι ξεκινάει η δίκη σε 10 ημέρες και ήξερα ότι υποφέρει πολύ. Της έστειλα μήνυμα λέγοντάς της: «Δέσποινα σε λίγες ημέρες θα βρεθούμε πρώτη φορά στα δικαστήρια…».
Ο κ. Απατσίδης διέκοψε τη μάρτυρα ζητώντας να ολοκληρώσει την απάντησή της,αλλά στην επόμενη ερώτηση που επιχείρησε να θέσει ο κ. Δημητρίου αντέτεινε ξανά «φτάνει πια» πετώντας το μπουκάλι με θυμό.