«Μαρινάκης: Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε περισσότερες ανάσες στους πολίτες»

«Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε ότι απαιτείται άδεια ή ειδική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ωστόσο, είναι αναγκαία μια συνολική απόφαση της Ευρώπης ώστε οι έκτακτες δαπάνες να εξαιρεθούν από τη ρήτρα δαπανών, δηλαδή από τις λεγόμενες οροφές δαπανών» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τους Ντ. Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα, προσθέτοντας ότι υπήρξε μια ακόμη παρανόηση σχετικά με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές μειώσεις στον ΕΦΚ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός έθεσε ένα πλαίσιο και καθόρισε συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούμε να αναλάβουμε με τις δικές μας δυνατότητες. Είναι προφανές ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ληφθούν αποφάσεις ή τουλάχιστον θα συζητηθεί το θέμα».

«Εάν είχαμε ακούσει το «δώστε τα όλα» όχι πριν τρία ή πέντε χρόνια αλλά μετά την πανδημία ή κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών,σας διαβεβαιώ ότι τώρα δεν θα είχαμε αυτές τις εφεδρείες που διαθέτουμε. Αν είχαν ακουστεί όλες αυτές οι φωνές περί εκλογών λόγω της διαφοράς 15-16 μονάδων υπέρ του πρωθυπουργού, τότε δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλα αυτά» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Στην ουσία επιδιώκουμε να παρέχουμε όσο περισσότερες ανάσες μπορούμε στους πολίτες». «Είμαστε η κυβέρνηση που έχει μειώσει ή καταργήσει συνολικά 91 άμεσους και έμμεσους φόρους μέχρι το 2027 και έχει επίσης προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ. Κάθε φορά που ανακοινώνουμε κάτι νέο πρέπει να κοστολογούμε και να ψηφίζουμε αυτό το μέτρο ώστε να υπάρχει σαφήνεια στον λογαριασμό», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως όλες δείχνουν τη ΝΔ λίγο πάνω από το 30%, τονίζοντας: «Πιστεύω πως αυτή είναι μια πολύ καλή βάση για τον στόχο μας που είναι η αυτοδυναμία – ένας στόχος δύσκολος αλλά εφικτός αν δουλέψουμε σκληρά».

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων είπε: «Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε δημόσια ότι το πρόγραμμα τους δεν ξεπερνά τα 4 δισ., ενώ μόνο η πρόταση για την 13η σύνταξη διπλασιάζει αυτό το κόστος». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως η ΕΛΑΣ είχε μιλήσει για πρόγραμμα τετραετίας ύψους 7,5 δισ., ενώ άλλοι εκπρόσωποι ανέφεραν διαφορετικά ποσά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει ζήτημα σχετικά με τον κ. Πλεύρη: «Εξήγησε πως γνώριζε τον συγκεκριμένο γιατρό λόγω προσωπικής εμπειρίας μετά από σοβαρή περιπέτεια υγείας», προσθέτοντας πως τέτοιου είδους συνδέσεις μεταξύ άσχετων γεγονότων είναι ατυχείς.

Σχετικά με το επίδομα ανεργίας επεσήμανε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε η φράση “δύο μήνες και τέλος”, διευκρινίζοντας πως ήταν προσωπική πρόταση βασισμένη στη λογική της επιδότησης εργασίας.

Τέλος σχολιάζοντας δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη είπε: «Δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη φράση “Μητσοτάκης ή Ερντογάν”. Συνέδεσε απλά τη σταθερότητα στη χώρα με τα εθνικά θέματα», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση στην παρούσα γεωγραφία.

Κύλιση στην κορυφή