Σημαντικές Μεταρρυθμίσεις και Στήριξη της Μεσαίας Τάξης από την Κυβέρνηση
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος,Παύλος Μαρινάκης,μίλησε για τις κύριες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση,οι οποίες -όπως δήλωσε- βελτιώνουν την εικόνα της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την υποστήριξη της μεσαίας τάξης και τις απαιτήσεις του ρόλου του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας προς τη μεσαία τάξη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αναμένονται ευνοϊκά μέτρα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.Σε διαδικτυακή εκπομπή «Αφού Μιλάω»,ανέφερε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί από την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. “Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πανηγυρίζεις”, σημείωσε, παραθέτοντας πέντε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις: τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το ψηφιακό κράτος, καθώς και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια.
Όσον αφορά στην ασφάλεια των πανεπιστημίων είπε: «Μέχρι το 2019 δεν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης της αστυνομίας σε περιπτώσεις εντός Πανεπιστημίου. Σήμερα όμως έχουμε δει πολλές εκκενώσεις καταλήψεων και συλλήψεις παραβατών». Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό βήμα η αποκατάσταση του αυτονόητου μετά από 45 χρόνια αδράνειας στον τομέα αυτό.
Για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ανέφερε πως πριν από 4,5 χρόνια είχε νιώσει ντροπή βλέποντας τις διαφορές μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα. “Η Κύπρος έχει επενδύσει στα μη κρατικά Πανεπιστήμια χωρίς να θυσιάσει τα δημόσια”,εξήγησε ο κ. Μαρινάκης προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων έχει διπλασιαστεί.
“Πλέον μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια όπως το Yale θα συνεργαστούν με τα ελληνικά δημόσια ιδρύματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας τη σημασία αυτής της εξέλιξης για την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας.
Σχετικά με τη φοροδιαφυγή επισήμανε πως πρόκειται για ένα χρόνιο ζήτημα που μέχρι τώρα δεν είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αλλά η κυβέρνηση προχωρά σε θετικές αλλαγές: “Έχουμε εισπράξει επιπλέον 2 δισ., όχι μέσω αύξησης φόρων αλλά μέσω καλύτερης διαχείρισης”. Ανέφερε επίσης συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως η εφαρμογή τεκμηρίωσης στις επιχειρήσεις.
Ο κ. Μαρινάκης μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τις ανάγκες της μεσαίας τάξης λέγοντας πως ανήκει κι ο ίδιος σε αυτήν: «Γνωρίζω καλά πόσο δύσκολα περνούν πολλοί συμπολίτες μας».Όταν ερωτήθηκε σχετικά με πιθανές μειώσεις φόρων στη ΔΕΘ απάντησε θετικά επισημαίνοντας προηγούμενες μειώσεις φόρων που έχουν γίνει ήδη.
“Πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς που υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια”, πρόσθεσε αναφερόμενος στους γονείς πολλών παιδιών οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια στην καθημερινότητά τους.
Tέλος,σχολίασε τα καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου λέγοντας ότι απαιτείται πλήρης ενημέρωση και γνώση των τρεχουσών εξελίξεων ώστε να ανταποκριθεί κανείς σωστά στο ρόλο αυτό.