«Μαζωνάκης: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ – «Ήρθαν χωρίς φορείο, το πρώτο alert αφορούσε σπασμένη φλέβα»»

Για 18 ώρες,​ οι δύο ιατροί που κατηγορούνται​ για τον θάνατο του⁢ Γιώργου Μαζωνάκη υπερασπίστηκαν τις ​ενέργειές τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων σχετικά ‍με τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος στο ιατρείο τους.

Τελικά, τα ξημερώματα της Τετάρτης,⁣ κρίθηκαν προφυλακιστέοι, καθώς⁣ δεν κατάφεραν να ‌πείσουν το δικαστήριο.

Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ⁤η Ιωάννα Γάκα αντιμετωπίζουν κατηγορίες ανθρωποκτονίας και αμέσως μετά​ την απόφαση των Αρχών οδηγήθηκαν ⁢στη ΓΑΔΑ ​και στο ΑΤ Κυψέλης αντίστοιχα.

Καθοριστικό ⁢ρόλο ⁣στην απόφαση έπαιξε η τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών⁤ (ΔΕΕ), ⁣η οποία‌ συντάχθηκε σε συνεργασία με‌ την ομάδα που ασχολήθηκε με τη συσκευή πλασμαφαίρεσης. Τα στοιχεία καταγράφηκαν λεπτό προς λεπτό, αποδομώντας τους⁢ ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

Στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ,​ η γιατρός υποστήριξε ότι‍ δεν υπήρχε πρόθεση να ​βλάψει τον ​ασθενή.Ανέφερε ότι η καρδιακή ανακοπή‍ συνέβη ⁣στις 16:15 και ότι η κλήση στο 166 έγινε στις 16:21. Για πρώτη φορά παραδέχθηκε​ ότι ξεκίνησε τη θεραπεία (διάρκειας 43 λεπτών όπως‌ δήλωσε) και ισχυρίστηκε πως οι ειδοποιήσεις του μηχανήματος αφορούσαν σπασμένη ​φλέβα κι όχι ανακοπή.

Η ​πλευρά ⁢των κατηγορουμένων επιχείρησε επίσης να μεταθέσει ευθύνες στο ΕΚΑΒ, υποστηρίζοντας​ ότι οι διασώστες έφτασαν στις 16:26 χωρίς φορείο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς​ τους, ο τραγουδιστής ⁢μεταφέρθηκε σε καρέκλα, γεγονός που οδήγησε στη⁣ διακοπή της ΚΑΡΠΑ μέχρι την άφιξη του​ ασθενοφόρου ⁤και στην απώλεια πολύτιμου χρόνου.

Aναφορικά με το⁣ οπτικοακουστικό ⁤υλικό δήλωσαν πως ήταν μια συνηθισμένη πρακτική για⁣ το προσωπικό αρχείο τους και ανέφεραν ότι το είχαν στείλει σε τρίτο άτομο (όχι στον σύζυγό της).

Tέλος, υποστήριξαν ότι⁤ τα δύο⁢ κατασχεθέντα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης ήταν πλήρως νόμιμα,⁣ συνοδευόμενα από⁣ τιμολόγια και δηλωμένα στον ΙΣΑ για ⁢τα‍ έτη 2025 και 2026.

Κύλιση στην κορυφή