«Μετρό: Νέα ωράρια και πρόωροι κλεισίματα σταθμών έως 23/3 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!»

Μετρό: Αλλαγές στο ωράριο έως τις 23/3 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα

Προσωρινές Ρυθμίσεις Λειτουργίας στη Γραμμή 2 του Μετρό

Από το βράδυ της Κυριακής (15/3) έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο προσωρινό ωράριο λειτουργίας για τη Γραμμή 2 του Μετρό, λόγω εκτεταμένων εργασιών που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση σιδηροτροχιών και την εγκατάσταση δικτύου 5G.

Στον σταθμό «Ακρόπολη», οι πύλες έκλεισαν χθες στις 21:40, δηλαδή δυόμισι ώρες νωρίτερα από το κανονικό πρόγραμμα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες από τα τεχνικά συνεργεία.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν τη διαδρομή «Ομόνοια – Ακρόπολη» και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, από Κυριακή έως Πέμπτη, οι σταθμοί Ομόνοια (Γραμμή 2), Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα (Γραμμή 2) και Ακρόπολη θα κλείνουν στις 21:40. Ο σταθμός Σύνταγμα θα παραμένει διαθέσιμος για τη Γραμμή 3 (Δημοτικό Θέατρο – Αεροδρόμιο), ενώ η Ομόνοια θα εξυπηρετεί κανονικά τους επιβάτες της Γραμμής 1 (Πειραιάς – Κηφισιά).

Οι εργασίες διεξάγονται κατά τις νυχτερινές ώρες με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών αναβάθμισης της ασφάλειας και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του δικτύου.

Τελευταίοι συρμοί στη Γραμμή 2

  • Από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 21:25 (από Ομόνοια στις 21:36, από Πανεπιστήμιο στις 21:38, από Σύνταγμα στις 21:40, από Ακρόπολη στις 21:41).
  • Από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 21:20 (από Ακρόπολη στις 21:36, από Σύνταγμα στις 21:38, από Πανεπιστήμιο στις 21:39, από Ομόνοια στις 21:41).

Lεωφορειακή Εξυπηρέτηση με γραμμής Χ16

Για να διευκολυνθεί η μεταφορά των επιβατών στο τμήμα Μεταξουργείο – Συγγρού Φιξ κατά τις ημέρες Κυριακή έως Πέμπτη μεταξύ των ωρών λειτουργίας του Μετρό μέχρι τις εννέα παρά είκοσι το βράδυ ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει μια προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ16 με διαδρομές όπως:

  • Sт. ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ – Ст. ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ:
    • “ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ” (υπάρχουσα στάση)
    • “ΑΚΡΟΠΟΛΗ” (υπάρχουσα στάση)
    • “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” (υπάρχουσα στάση)
    • “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ” (νέα προσωρινή στάση επί της οδού Πανεπιστημίου μεταξύ των οδών Σίνα και Κοραή)
    • “ΟΜΟΝΟΙΑ” (υπάρχουσα στάση)
    • “ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ” (προσωρινή στάση επί της Πλατείας Καραϊσκάκη μεταξύ Δηλιγιάννη και Αχιλλέως)
    Sт. МЕТРO МЕТАΧΟΥРГЕИО – СТ.МЕТРО СΥГГРУ ФИКС:

Scroll to Top