«Συνεχίζουμε δυνατά, πάμε τη χώρα μπροστά παρά τις δυσκολίες. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας.
Η επίσκεψή του περιλάμβανε και το Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας, όπου φιλοξενούνται 70 φοιτητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες,συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, σε έναν χώρο που αναδεικνύει το πλούσιο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μας». Στο οικοτροφείο αυτό παρέχεται στέγαση και σίτιση στους φοιτητές που επιλέγουν είτε εκκλησιαστικές σχολές είτε άλλες κατευθύνσεις σπουδών. «Αυτός ο χώρος είναι μια “κιβωτός” αγάπης και αισιοδοξίας», πρόσθεσε.
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη ήταν παρούσα στη συζήτηση μαζί με τον επικεφαλής του Οικοτροφείου Μητροπολίτη Αγαθαγγέλου καθώς και τους φοιτητές. Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη φοιτητική στέγη: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνησή μας αύξησε σημαντικά το επίδομα ενοικίου για τους φοιτητές». Ανέφερε επίσης την ανάγκη ανακατασκευής των υφιστάμενων εστιών που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία συνεργασίας με την Εκκλησία για την ενίσχυση των δομών φιλοξενίας: «Έχουμε συζητήσει για την αξιοποίηση οικοπέδων που διαθέτετε σε διάφορες περιοχές ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δομή». Στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε τα σχέδια ανέγερσης νέου οικοτροφείου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας εντός Μαΐου.
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε χορηγούς όπως η Σίλια Κριθαριώτη και ο Νίκος Τσάκος για τη συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στο Οικοτροφείο: «Πρέπει να διευκολύνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία να αυξήσει το κοινωνικό αποτύπωμά της» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης,οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οικοτροφείου ενώ άναψε κερί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου. Συνομίλησε επίσης με φοιτητές οι οποίοι έψαλαν θρησκευτικούς ύμνους.
Στην ατζέντα βρέθηκε επίσης η επέκταση των δικαιούχων επιδόματος κώφωσης μέχρι 65 ετών: «Αυτό θα προσφέρει ασφάλεια στους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος μεταφέροντας τις ευχαριστίες όσων επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή πολιτικής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως αυτή η απόφαση διορθώνει μια αδικία ενώ παράλληλα δίνει ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής στην κοινωνική ζωή: «Είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ισότητας ευκαιριών» πρόσθεσε.
Tέλος, κατά την αποχώρησή του από το Οικοτροφείο δήλωσε στους πολίτες ότι τα καλύτερα έρχονται: «Σας εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα! Να θυμάστε πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας»!