Σφοδρή κριτική από τον πρόεδρο της Νίκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος της Νίκης, εξέφρασε έντονη αντίθεση στην κυβέρνηση μέσω δήλωσής του σχετικά με την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Η προτεινόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είναι μια «κοροϊδία»! Αποτελεί εμπαιγμό προς τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της ακρίβειας. Το ποσό που ανακοινώθηκε έχει ήδη εξανεμιστεί πριν καν γίνει γνωστό”.
Επιπλέον, τόνισε: “Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο αλλά αμείβονται λιγότερο σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους. Η χώρα μας κατατάσσεται τελευταία στη λίστα αγοραστικής δύναμης στην Ευρώπη.”
Τα στοιχεία από τη EUROSTAT είναι αποκαλυπτικά. Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό «υποκειμενικής φτώχειας», με τα δύο τρίτα (2/3) των πολιτών να αυτοχαρακτηρίζονται ως «φτωχοί». Η ελάχιστη αύξηση δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, καθώς η ακρίβεια συνεχίζει να αυξάνεται χωρίς η Κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα”, ολοκλήρωσε ο κ. Νατσιός.
