Η Μαρίσα Αμπέλα συμμετέχει στο remake του Highlander
Η Μαρίσα Αμπέλα, το ανερχόμενο ταλέντο από τη δημοφιλή βρετανική σειρά “Industry”, προστίθεται στο καστ της πολυαναμενόμενης αναβίωσης του highlander, πλάι στους Χένρι Κάβιλ και Ράσελ Κρόου, υπό την παραγωγή της Amazon MGM.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τσαντ Σταχέλσκι, γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά John Wick. Η ταινία προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες από το στούντιο United artists. Οι εργασίες για την παραγωγή αναμένονται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες όπως η Σκωτία, η Αγγλία και το Χονγκ Κονγκ.
Η αρχική ταινία που κυκλοφόρησε το 1986 απέκτησε cult χαρακτήρα και ακολουθούσε τον Κόνορ ΜακΛάουντ (Κρίστοφερ Λαμπέρ),έναν αθάνατο πολεμιστή από τα υψίπεδα της Σκωτίας. Υπό την καθοδήγηση του Ραμίρεζ (Σον Κόνερι), ο ΜακΛάουντ μάχεται άλλους αθάνατους μέσα στους αιώνες με φόντο τη διάσημη φράση: “There can be only one”.
Στη νέα αυτή εκδοχή, ο Χένρι Κάβιλ θα υποδυθεί τον ρόλο του ΜακΛάουντ ενώ ο Ράσελ Κρόου θα ενσαρκώσει τον Ραμίρεζ. Το σενάριο είναι σε επεξεργασία από τον Μάικλ Φιντς και επεκτείνει την ιστορία με νέους χαρακτήρες καθώς και περισσότερους αθανάτους που προέρχονται από διαφορετικές γωνιές του κόσμου. Η Αμπέλα θα παίξει έναν νέο χαρακτήρα – μια αθάνατη δασκάλα ξιφασκίας που υπήρξε πρώην ερωμένη του ΜακΛΆουντ, αποτελώντας έναν από τους κεντρικούς ρόλους της ταινίας.
Η Αμπέλα πρόσφατα τιμήθηκε με βραβείο BAFTA για την ερμηνεία της στην τρίτη σεζόν της σειράς Industry και έχει επίσης διακριθεί στον κινηματογράφο με μια πρόσφατη εμφάνιση στο κατασκοπικό θρίλερ Black Bag που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, όπου συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Μίκαιλ Φασμπέντερ και Κέιτ Μπλάνσετ.
Η United Artists έχει εξασφαλίσει πλήρη δικαιώματα για το Highlander με σκοπό να επεκτείνει περαιτέρω το franchise, συμπεριλαμβανομένων πιθανών τηλεοπτικών σειρών στο μέλλον.