ΠΑΣΟΚ: Συνειδητή συγκάλυψη η καθυστέρηση κλήτευσης Ξυλούρη και Σεμερτζίδου στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΑΣΟΚ: Δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στο σύστημα εγγραφών στα δημοτικά σχολεία

Σημαντικές Εξελίξεις στο Σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Η απόφαση να μην κληθούν άμεσα οι Γιώργος Ξυλούρης και Πόπη Σεμερτζίδου δεν είναι απλώς μια τυπική παράλειψη, αλλά μια συνειδητή επιλογή για συγκάλυψη από την πλειοψηφία της Βουλής», δήλωσαν πηγές από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφεραν, «το ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλει αίτημα για την άμεση κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων προκειμένου να διαλευκανθεί το σκάνδαλο που σχετίζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόσφατα ήρθαν στο φως σημαντικά στοιχεία που αφορούν τη συμμετοχή τους».

«Σύμφωνα με τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και τις έρευνες της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έχουν προκύψει νέα δεδομένα σχετικά με τη δράση προσώπων που φέρονται να είχαν καθοριστικό ρόλο σε ένα δίκτυο παράνομων πληρωμών και καταχρήσεων κοινοτικών πόρων μέσω του ΟΠΕΚΕΠE. Το πόρισμα αναφέρει ότι η Καλλιόπη Σεμερτζίδου βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κυκλώματος εκμετάλλευσης ευρωπαϊκών επιδοτήσεων,γεγονός που οδήγησε στη δέσμευση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της. Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Γεώργιος Ξυλούρης, γνωστός ως «Φραπές», διαθέτει αδικαιολόγητα εισοδήματα άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και οκτώ αυτοκίνητα χωρίς να έχει υποβάλει τις απαιτούμενες δηλώσεις πόθεν έσχες», πρόσθεσαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

«Οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για άμεση κλήτευση των δύο προσώπων (την επόμενη εβδομάδα) ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πριν ενεργοποιηθούν διαδικασίες που μπορεί να εμποδίσουν τη μελλοντική τους εξέταση», σημείωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.«Η κατάθεσή τους είναι κρίσιμη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η Επιτροπή δεν θα στερηθεί σημαντικά στοιχεία σχετικά με το σύστημα πληρωμών του ΟΠЕΚΕΠE στην επίμαχη περίοδο».

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι «δεν πρέπει να επαναληφθεί το προηγούμενο περιστατικό στην Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη όπου η πλειοψηφία καθυστέρησε σκόπιμα την κλήτευση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του».

«Αξιοπερίεργο είναι επίσης το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί προς κατάθεση η ορκωτή λογίστρια Δέσποινα Μαρκοπούλου, υπεύθυνη για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του οργανισμού και έχουσα πλήρη γνώση των οικονομικών λειτουργιών», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

«Αντί αυτής καλείται ένα απλό μέλος της ομάδας ελέγχου,ο Γιάννης Καραποστολάκης. Οι βουλευτές ζητούν επιμόνως την παρουσία της αρμόδιας λογίστριας Δέσποινας Μαρκοπούλου στην Επιτροπή».

Scroll to Top