Πάτρα: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους μόλις 2,5 μηνών

Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του βρέφους 2,5 μηνών

Απορίες γύρω από την Έκθεση του Ιατροδικαστή για τον Θάνατο Βρέφους στην Πάτρα

Ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την έκθεση του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση, αναφορικά με το θάνατο ενός βρέφους μόλις 2,5 μηνών στην Πάτρα. Το βρέφος διακομίστηκε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας με ενδείξεις κακοποίησης.Το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου 2012, όταν το μωρό μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εκεί οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση και στη συνέχεια το έστειλαν στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, όπου έφτασε ζωντανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega, οι θεράποντες ιατροί παρατήρησαν σημάδια που υποδήλωναν κακοποίηση και ενημέρωσαν τις αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτές ειδοποίησαν αμέσως την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Ο κ.Γκότσης ανέλαβε την υπόθεση και εξέτασε το παιδί στις 3 Ιανουαρίου ενώ αυτό ήταν ακόμη εν ζωή· πέντε ημέρες αργότερα όμως το βρέφος υπέκυψε.

Περιεχόμενο της Έκθεσης του Ιατροδικαστή

Ο κ. Γκότσης δήλωσε ότι ο θάνατος του βρέφους οφειλόταν σε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα και σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega συνέταξε μια έκθεση σχετική με τα αίτια θανάτου μετά την εξέταση του παιδιού όσο ήταν ζωντανό.

Κεφαλαιματώματα: Συσχέτιση με Λοίμωξη

Τα κεφαλαιματώματα αποδίδονται στη λοίμωξη που υπήρχε κατά τη διάρκεια της ασθένειας.

Διαφορετικές Διαγνώσεις: Μην είναι «shaken baby syndrome»;

Mπορεί να μην πρόκειται για «shaken baby syndrome»,αλλά να σχετίζεται με αιμορροφιλία ή σπασμούς λόγω εγκεφαλίτιδας ή εγκεφαλικού οιδήματος. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα τα ευρήματα να προήλθαν από ελαφριά ταρακουνήματα λόγω της ηλικίας του νεογέννητου.

Pαλιά Κατάγματα στα Πλευρά: Αγνοούνται πλήρως

Aξιοσημείωτο είναι ότι δεν αναφέρονται καθόλου παλιά κατάγματα στα πλευρά στο πόρισμα.

Mώλωπες: Χωρίς αλλοιώσεις κατά τη νεκροψία

Kατά τη διάρκεια της νεκροψίας δεν παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις χρώματος στο δέρμα ούτε εκχυμώσεις.
31/12/2012: Φωτογραφίες των μώλωπων καταγράφονται.
03/01/2013: Ο Γκότσης εξετάζει το μωρό στο νοσοκομείο και περιγράφει λευκές κηλίδες.
08/01/2013: Το βρέφος καταλήγει χωρίς κανένα σημάδι στη σορό σύμφωνα με τον Γκότση.

Scroll to Top