Η Εντυπωσιακή Κορύφωση του Καρναβαλιού στην Πάτρα
Το καρναβάλι της Πάτρας εισήλθε στην τελική και πιο θεαματική φάση του το Σάββατο (21/2), καθώς λίγο μετά τις 18:00 ξεκίνησε η μεγάλη νυχτερινή παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
Περισσότεροι από 50.000 συμμετέχοντες πλημμύρισαν τους δρόμους, μετατρέποντας την αχαϊκή πρωτεύουσα σε ένα απέραντο ποτάμι χρωμάτων και ήχων. Τα άρματα που εκπροσωπούν τον Δήμο Πατρέων δίνουν τον ρυθμό στην εκδήλωση, ενώ οι συμμετέχοντες παρελαύνουν πεζοί, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη ζωντάνια που χαρακτηρίζουν τη φετινή διοργάνωση.
Για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή και η ασφάλεια των συμμετεχόντων, τα πληρώματα εισέρχονται στον χώρο της παρέλασης από έξι προκαθορισμένες πύλες, οι οποίες έχουν ονομαστεί από Α έως ΣΤ. Η πρόσβαση γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες μέσω των οδών Παπαφλέσσα, Γεωργίου Ολυμπίου, Σμύρνης, Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου, Σκαγιοπουλείου και Μαξίμου.
Οι διοργανωτές έχουν επισημάνει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος από άλλες οδούς. Τα πληρώματα με άρματα θα εισέλθουν στην πομπή μέσω της οδού Βενιζέλου σε καθορισμένο χρόνο για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.
Το Πρόγραμμα του Καρναβαλιού
Η κορυφαία στιγμή θα λάβει χώρα την Κυριακή (22/2) με την παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 14:00. Στην αρχή της πομπής θα βρίσκεται η μπάντα και ακολουθούν τα 19 άρματα του Δήμου Πατρέων. Έπειτα, το πλήθος των 50.000 καρναβαλιστών θα κατακλύσει τους δρόμους μαζί με 28 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού» που θα παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες.
Η επίσημη λήξη της φετινής διοργάνωσης προγραμματίζεται για τις 21:00 την Κυριακή (22/2) στον μώλο Αγίου Νικολάου με μια τελετή λήξης γεμάτη εκπλήξεις. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακροβατικά από την ομάδα των Σαλτιμπάγκος καθώς και παρουσία της τελάλισσας Μαρίας Αγούριδη. Ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακής καύσης ενώ ο παρουσιαστής Δημήτρης Μουλίνος θα αναδρομήσει στις καλύτερες στιγμές του φετινού καρναβαλιού.
Η βραδιά αναμένεται να ολοκληρωθεί με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και συναυλία του Sicario που υπόσχεται ένα μεγάλο πάρτι στον μώλο.
Μέτρα Ασφαλείας & Υγειονομική Ετοιμότητα
Lόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών έχουν ληφθεί αυστηρά προληπτικά μέτρα ασφαλείας από τις αρχές ασφαλείας καθώς επίσης κι υγειονομικά μέτρα ετοιμότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας καθώς επίσης τα νοσοκομεία «Άγιος Ανδρέας» και «Καραμανδάνειο» βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας μέχρι την Καθαρά Δευτέρα (23/2). Επιπλέον στην Πλατεία Γεωργίου λειτουργεί υπαίθριο ιατρείο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τυχόν έκτακτα περιστατικά κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου (21-22/2).
