«Αποχαιρετούμε τον Νίκο Λαζαρίδη: Ο οινοποιός που ανέδειξε τη Δράμα στη διεθνή σκηνή του κρασιού»

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ο οινοποιός που έβαλε τη Δράμα στον παγκόσμιο χάρτη του κρασιού

Απώλεια του Νίκου Λαζαρίδη: Ένας Θρύλος της Ελληνικής Οινοποιίας

Ο βραβευμένος οινοποιός, Νίκος Λαζαρίδης, «έφυγε» πλήρης ημερών, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (21/12). Με τόλμη και αφοσίωση, κατάφερε να μετατρέψει τη Δράμα σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της ελληνικής οινοπαραγωγής. Το τολμηρό του εγχείρημα να δημιουργήσει ελληνικές ετικέτες που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα διεθνή ονόματα αποδείχθηκε επιτυχές και άνοιξε νέες προοπτικές για τον κλάδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απώλειά του μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στο Instagram έγραψε: «Με λύπη ανακοινώνουμε την απώλεια του Νίκου Λαζαρίδη. Έναν άνθρωπο που έκανε κάθε βήμα του σημείο αναφοράς. Από το μάρμαρο στο κρασί, με όραμα, τόλμη και αφοσίωση, άφησε έργο που σηματοδοτεί την ταυτότητα του τόπου του. Η προσφορά του και το έργο του θα συνεχίσουν να εμπνέουν τον τόπο του και όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nico Lazaridi Winery (@nicolazaridiwinery)

Η Γέννηση ενός Οράματος το 1987

Η ιστορία ξεκίνησε το 1987 όταν ο Νίκος Λαζαρίδης ίδρυσε την πρώτη ολοκληρωμένη οινοποιία στη Δράμα, εμπνευσμένος από τις ρίζες της οικογένειάς του στην Τοσκάνη καθώς και από τη βαθιά σύνδεσή του με τη μακεδονική γη. Αυτό το εγχείρημα εξελίχθηκε στη σημερινή Nico Lazaridi και αποτέλεσε θεμέλιο για τη συστηματική εμπορική παραγωγή κρασιού στην περιοχή.Ο δραστήριος επιχειρηματίας υιοθέτησε μια καθαρής οικογενειακής φιλοσοφίας προσέγγιση με στόχο τη δημιουργία κρασιών που διαθέτουν χαρακτήρα και μακροχρόνια αξία.

Το Οινοποιείο με Θέα σε Τρία Βουνά

Η Αγορά Δράμας αποδείχθηκε ιδανική λόγω της εξαιρετικής γεωμορφολογίας της αλλά και των μοναδικών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν εκεί. Το 1997 εγκαινιάστηκε ένα σύγχρονο οινοποιείο υπό την καθοδήγηση του Νίκου Λαζαρίδη σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με θέ views στα Παγγαίο, Φαλακρό και Μενοίκιο όρος – ένα σύμβολο μιας νέας εποχής για τον χώρο αυτόν.

Tρία χρόνια αργότερα, η επιθυμία για επέκταση οδήγησε στη δημιουργία δεύτερου οινοποιείου στον Πλατανότοπο Καβάλας στους πρόποδες των βουνών Παγγαίου και Συμβόλου ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της μακεδονικής γης. Η δίψa για εξέλιξη δεν σταμάτησε ποτέ· έτσι ο Νίκος Λαζαρίδης στράφηκε προς τις φημισμένες ελληνικές ποικιλίες όπως η ξινόμαυρο ενισχύοντας περαιτέρω τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

Scroll to Top