«Πούτιν: Σοβαρές ανησυχίες για την εντολή Τραμπ – Έτοιμος να αντιδράσει αν παραβιαστεί η Συνθήκη Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών»

Βλαντίμιρ Πούτιν: Ανησυχητική η εντολή Τραμπ, θα πάρω μέτρα αν παραβιαστεί η Συνθήκη Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών

Διπλωματική Κρίση: Πυρηνικές Δοκιμές και Αντιδράσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές, ως απάντηση στις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας που πραγματοποίησε παρόμοιες δοκιμές. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντέτεινε την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου,επισημαίνοντας ότι αυτή η κίνηση παραβιάζει τη Συνθήκη Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών,στην οποία συμμετέχει και η Ρωσία. Παρά τις προκλήσεις που έχει ανακοινώσει για τις επιτυχείς δοκιμές όπλων της χώρας του τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση αποχώρησης από τη σημαντική αυτή συνθήκη.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι εάν οι χώρες που έχουν υπογράψει τη συνθήκη αποφασίσουν να την παραβιάσουν, η Ρωσία θα είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα. Έθεσε επίσης το ζήτημα της αντίδρασης σε περίπτωση παραβίασης των συμφωνιών αυτών.

Επιπλέον, ο Πούτιν προχώρησε σε μια διπλωματική απειλή κατά την επικοινωνία του με τέσσερις βασικούς φορείς: το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους πολιτικούς φορείς της χώρας. Ζήτησε από αυτούς να αρχίσουν την προετοιμασία για πιθανές πυρηνικές δοκιμές. Σημείωσε χαρακτηριστικά: “Δίνω εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και στις ειδικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκέντρωση πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με αυτό το θέμα”.

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη ανάλυσης αυτών των πληροφοριών στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και την υποβολή συντονισμένων προτάσεων σχετικά με πιθανές εργασίες για την προετοιμασία πυρηνικών δοκιμών.

Scroll to Top