«Σδούκου: Υποχρεωτική επιστροφή ευρωπαϊκών πόρων για τους αδικαιολόγητους δικαιούχους του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Σδούκου: Η κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσο της δεύτερης τετραετίας και έχει πολλά ακόμα να κάνει

Ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Σδούκου για τις αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ

«Συνεχίζουμε τη μάχη με τις παρωχημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις και το βαθύ κράτος. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κατέστη δυνατό να εξυγιανθεί με την παρούσα μορφή του. Για αυτό και με απόφαση του πρωθυπουργού καταργείται και η αρμοδιότητα για τις επιδοτήσεις περνάει στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή φερέγγυα και αποτελεσματική»,τόνισε σε συνεντεύξεις της στο Action 24 και στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha radio 98,9,η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι «οι νοοτροπίες αυτές έχουν ρίζες πολλών ετών και η ΝΔ δεν κρύβει τα προβλήματα και έχει το θάρρος να αναγνωρίζει τα σφάλματα και τις αστοχίες της. Ο Πρωθυπουργός δείχνει ότι στα ζητήματα ηθικής τάξης δεν κάνει παζάρια». Η αντίδρασή του ήταν άμεση: «αναγνωρίζει τις ευθύνες που έχει αυτή η κυβέρνηση στο διάστημα που κυβερνά».

«Έχουμε ήδη προχωρήσει σε βήματα ώστε να αποτραπούν επαναλαμβανόμενα λάθη», πρόσθεσε, τονίζοντας πως όσοι έχουν λάβει επιδοτήσεις αδικαιολόγητα θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά αυτά μέχρι τελευταίου ευρώ. Είναι σημαντικό να δούμε τη συνολική εικόνα, καθώς είναι άδικο για τους εκατοντάδες χιλιάδες έντιμους αγρότες που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση», ανέφερε.

Όταν ερωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός βιάστηκε να αποπέμψει υπουργούς του, σημείωσε: «Ο Πρωθυπουργός έχει δείξει το ήθος του σε πολλές περιπτώσεις σχετικά με την έλλειψη νομιμότητας». Αυτή είναι μια ποιοτική διαφορά της ΝΔ: «Δεν διστάζει ακόμη κι όταν υπάρχει υποψία εμπλοκής να απομακρύνει στελέχη της».

«Ωστόσο», είπε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς όπως ο ΕΦΚΑ, όπου οι διαδικασίες χορήγησης συντάξεων έχουν εκσυγχρονιστεί μέσω ψηφιοποίησης».Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στο κτηματολόγιο καθώς και στη μεγάλη ψηφιακή μεταρρύθμιση μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως μπαίνει τέλος στη διαχρονική αυτή κατάσταση: «Με την αλλαγή μοντέλου ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων θα αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον». Όσοι έλαβαν ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς δικαίωμα θα πρέπει να τους επιστρέψουν.»

“Οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της χώρας δεν ανέχονται εκείνους που δηλώνουν ανύπαρκτα βοσκοτόπια”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Aπαντώντας στην αντιπολίτευση σχετικά με πρόωρες εκλογές είπε: “Στην Ελλάδα έχουμε μια ‘εκλογομανία’. Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση αρχίζει ξανά η συζήτηση για την επόμενη”. Υπογράμμισε πως τώρα υπάρχει εντολή από τον λαό μέχρι το 2027 κι ότι οι κυβερνητικοί φορείς έχουν ευθύνη για τα πεπραγμένα τους.

Tόνισε επίσης ότι οι κομματικές αντιπολιτεύσεις ποτέ δεν στήριξαν καμία μεταρρύθμιση αλλά προτιμούν τον πολιτικό κανιβαλισμό εις βάρος της κυβέρνησης: “Όταν εργάζεσαι κάνεις λάθη αλλά σημασία έχει πώς τα διαχειρίζεσαι”.

Scroll to Top