«Σκάνδαλο στα Τέμπη: 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να σιωπήσουν οι αλήθειες»

Ν. Πλακιάς για τη δίκη των Τεμπών: Δώσανε 1.500.000 ευρώ για να μπαζώσουν την υπόθεση

Σφοδρές Κριτικές για την Έναρξη της Δίκης των Τεμπών από τον Νίκο Πλακιά

Με έντονο και καυστικό ύφος σχολίασε ο Νίκος Πλακιάς την έναρξη της δίκης που αφορά την τραγωδία στα Τέμπη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του για τις συνθήκες διεξαγωγής της διαδικασίας.

Σε ανάρτησή του, καταγγέλλει τη μεταχείριση που έχουν υποστεί οι οικογένειες των θυμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πριν τρία χρόνια μπάζωσαν τα παιδιά μου και τα πέταξαν 12 χιλιόμετρα μακριά, σε ένα οικόπεδο στην μέση του πουθενά. Σήμερα μπάζωσαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μας μέσα σε μια αίθουσα που ετοίμαζε και καμάρωνε για αυτήν ο @georgefloridis δύο χρόνια τώρα.»

Η ατμόσφαιρα στη Λάρισα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης ήταν εξαιρετικά βαριά, με σκηνές που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Παρά τις υποσχέσεις τριών χρόνων μετά το δυστύχημα, δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έναν κατάλληλο χώρο για τη διαδικασία. Συγγενείς θυμάτων, επιζώντες και δικηγόροι βρέθηκαν σε μια γεμάτη αίθουσα όπου αρκετοί συγγενείς αναγκάστηκαν να καθίσουν στο εδώλιο των κατηγορουμένων λόγω έλλειψης θέσεων. Επιπλέον, υπήρξαν προβλήματα με τον τεχνικό εξοπλισμό.

«Δώσανε 1.500.000 ευρώ για να μπαζώσουν την υπόθεση» δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς επαναλαμβάνοντας τις αιχμές του: «Ακριβώς όπως στο μπάζωμα που δώσανε 800.000€, έτσι κι τώρα 1.500.000€ για να μπαζωθεί η υπόθεση.» Υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση τους παραμένει ίδια όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον, απηύθυνε άμεσο αίτημα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας την απομάκρυνση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Kλείνοντας την ανάρτησή του εξέφρασε πλήρη απώλεια εμπιστοσύνης στη δικαστική διαδικασία λέγοντας: «Από ότι καταλάβαμε σήμερα αν η δίκη γίνει όπως έγινε η αίθουσα, καλύτερα να μην ξαναβρεθούμε ποτέ ξανά εκεί!!! Λυπάμαι αν βγήκα δύο χρόνια τώρα και έλεγα ότι πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη.» Επίσης πρόσθεσε πως πλέον γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία δικαίωση από αυτό το δικαστήριο.

«Ντροπή σας @georgefloridis και ντροπή σας @kmitsotakis για την ασέβεια απέναντι στην οικογένεια μας . Μια οικογένεια που θρηνεί τρία κορίτσια 20 χρονών.»

«Πριν τρία χρόνια μπάζωσαν τα παιδιά μου… Μια έδρα αποτελούμενη από φοβισμένα όργανα της δικαιοσύνης…» — Plakiasnikos (@PlakiasNikos) March 23, 2026

Scroll to Top