«Σκάνδαλο στον κόσμο της μουσικής: Δύο «αμαρτωλά» φιαλίδια ανακαλύφθηκαν στο ιατρείο της Καρνεάδου – Αποκαλυπτική φωτογραφία»

Χθες,‍ οι Αρχές προχώρησαν σε μια αιφνίδια έρευνα στο ιατρείο των δύο γιατρών που⁢ έχουν ‌προφυλακιστεί, στην οδό ⁢Καρνεάδου, όπου σημειώθηκε ο θάνατος ​του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας πλασμαφαίρεσης.

Κατά ⁢την έρευνα, ανακαλύφθηκαν⁣ δύο φιαλίδια Demoxate, όπως αποκαλύπτει ντοκουμέντο που δημοσίευσε‍ ο ΣΚΑΪ.

Το Demoxate περιέχει τη δραστική ουσία φλουμαζενίλη και χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για την αναστροφή ‍της κατασταλτικής⁢ δράσης των βενζοδιαζεπινών. Αυτή η ουσία ​έχει‍ ανιχνευθεί και σε δείγμα αίματος του Γιώργου Μαζωνάκη.

Η έρευνα διεξήχθη κατόπιν εντολής από τον ανακριτή και παρουσία εισαγγελέα, δικηγόρων καθώς και αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση. Η διαδικασία διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Η εύρεση των φιαλιδίων συμβαδίζει με μια περίοδο κατά την οποία τα εργαστηριακά ευρήματα και οι συνθήκες χορήγησης αυτών των ουσιών είναι στο επίκεντρο της διερεύνησης.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε σχετικά με την υπόθεση επισημαίνοντας τη διαφορά μεταξύ απλής μέθης και‍ αναισθησίας. Υπογράμμισε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη χορήγηση ισχυρών κατασταλτικών φαρμάκων εκτός ενός κατάλληλου ιατρικού περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε, η αναισθησιολογία είναι ένα εξειδικευμένο πεδίο της ιατρικής όπου η‍ ασφαλής ‌χορήγηση τέτοιων ουσιών απαιτεί όχι μόνο γνώσεις‌ αλλά⁤ επίσης ⁤τον ‍κατάλληλο εξοπλισμό, συνεχή παρακολούθηση του ασθενούς καθώς και ⁤δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε περίπτωση επιπλοκών.

«Δεν μπορείς να κάνεις σε έναν ​άνθρωπο αναισθησία όταν δεν είσαι ‍αναισθησιολόγος», δήλωσε χαρακτηριστικά ⁢υπογραμμίζοντας τη σημασία ⁢της εξειδικευμένης⁤ εκπαίδευσης καθώς και της ύπαρξης ​απαραίτητων μέσων υποστήριξης για την αναπνοή και κυκλοφορία ⁢του ασθενούς.

Κύλιση στην κορυφή