Συλλήψεις και Προσαγωγές στον Τύρναβο: Μια Συντονισμένη Επιχείρηση
Το πρωί της Παρασκευής (17/10), οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν μια συντονισμένη επιχείρηση για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών δραστηριοτήτων στον Τύρναβο Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, έγιναν 10 συλλήψεις και 15 προσαγωγές.
Η δράση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών καθώς και η τροχαία Λάρισας.
Λεπτομέρειες της Επιχείρησης
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων:
- 85 άτομα και 72 οχήματα ελέγχθηκαν.
- 15 άτομα προσήχθησαν.
- 10 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα:
- 7 για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου ενός φυγόποινου με εκκρεμείς ποινές φυλάκισης (4) και (3) ετών αντίστοιχα για ληστεία.
- 1 για παραβάσεις σχετικές με ναρκωτικά.
- 1 για ανυποταξία.
Aπό τους ελέγχους κατασχέθηκαν:
- -0,4- γραμμάρια ηρωίνης
- -338- μηχανικά εξαρτήματα οχημάτων (καταλύτες).
Bεβαιώθηκαν επίσης 21 τροχονομικές παραβάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν:
- < li >8 περιπτώσεις μη χρήσης ζώνης ασφαλείας,< / li >< li >1 περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας,< / li >< li >1 περίπτωση μη χρήσης παιδικού καθίσματος,< / li >< li >1 περίπτωση στέρησης ΚΤΕΟ,< / li >< li >10 λοιπές παραβάσεις.< / li > ul >
Dikoγραφίες & Εξιχνιάσεις
Mια δικογραφία σχηματίστηκε επίσης σε βάρος άλλου ατόμου που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στην κατοικία του βρέθηκαν -338- καταλύτες αυτοκινήτων των οποίων η προέλευση διερευνάται περαιτέρω.
Eπιπλέον,εξιχνιάστηκε μια υπόθεση κλοπής στην οποία εμπλέκεται ένας από τους συλληφθέντες: συγκεκριμένα,στις 5 Σεπτεμβρίου του 2025 εισήλθε στην αυλή μιας ηλικιωμένης γυναίκας στον Τύρναβο και αφαίρεσε το ποσό των -3.000- ευρώ από την κατοχή της.
Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον με στόχο τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στην περιοχή.
