Συνεδρίαση Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, ζήτησε να κληθούν άμεσα οι Γιώργος Ξυλούρης και Πόπη Σεμερτζίδου. Η πρόταση αυτή ήρθε μετά την εξέταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Στρατάκου.
Η αίτηση της κ. Αποστολάκη υποστηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία μέσω ψηφοφορίας. Η εισηγήτρια ανέφερε ότι «όπως προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες από στοιχεία της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, ο κ. Ξυλούρης και η κ. Σεμερτζίδου φαίνεται να έχουν κομβικό ρόλο στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ με τις παράνομες επιδοτήσεις και ενδεχομένως να τους ασκηθούν αυτεπάγγελτες διώξεις από την εισαγγελία και να καταστεί αδύνατη η εξέταση τους από την Επιτροπή, επικαλούμενοι το δικαίωμα της σιωπής».
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος επισήμανε ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου να ασκήσουν το δικαίωμα της σιωπής και μην συνεισφέρουν στο έργο της Επιτροπής».
Από τη μεριά του ο εισηγητής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «κάθε φορά που δεν τους βγαίνει όπως θέλουν οι μάρτυρες ζητούν επικαιροποίηση των λιστών». Πρόσθεσε: «Ναι θα έρθουν όλοι οι μάρτυρες χωρίς κανένα εμπόδιο. Ωστόσο η Εξεταστική δεν μπορεί να επιβάλει τις αποφάσεις εάν η δικαιοσύνη προχωρά στις δικές τις διαδικασίες».
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος δήλωσε ότι «κατά τη διαδικασία επικαιροποίησης των μαρτύρων θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις που θα υποβληθούν από τα πολιτικά κόμματα».
