Σοκ στη Μέση Ανατολή: Βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ με Ισραηλινό Όμηρο από τη Γάζα

Μέση Ανατολή: Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κρατείται στη Γάζα

Βίντεο με Ισραηλινό Όμηρο από την Ισλαμική Τζιχάντ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, γνωστή ως Ισλαμική Τζιχάντ, δημοσιοποίησε σήμερα (31/7) ένα βίντεο που διαρκεί πάνω από έξι λεπτά, στο οποίο εμφανίζεται ένας Ισραηλινός όμηρος που κρατείται στη Γάζα.Ο συγκεκριμένος απήχθη κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ.

“The Islamic jihad released a video of Rom Braslavski who was taken hostage from the Nova Music Festival. Now you tell me who is starving who?”

– Layla Timani (@TimaniLayla), July 31, 2025

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή παραμένουν 49 Ισραηλινοί όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων οι 27 θεωρούνται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο όμηρος στο βίντεο μιλάει στα εβραϊκά και αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Παράλληλα, καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την απελευθέρωσή του. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει ούτε την αυθεντικότητα του βίντεο ούτε και το πότε αυτό καταγράφηκε.

Από τους συνολικά 251 ανθρώπους που είχαν απαχθεί εκείνη την ημέρα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι 49 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση στη Γάζα.

Scroll to Top