Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ψυχισμό του 21χρονου δράστη του σχολικού μακελειού στην Αυστρία
Νέες πληροφορίες σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του 21χρονου που προκάλεσε το φονικό σε σχολείο της Αυστρίας έρχονται στο φως. Ο απόφοιτος, ο οποίος μετέτρεψε το πρώην εκπαιδευτικό ίδρυμα σε σκηνικό τρόμου, σκότωσε 10 μαθητές με όπλο και είχε στείλει στη μητέρα του ένα βίντεο αποχαιρετισμού λίγα λεπτά πριν αρχίσει να πυροβολεί. Οι ερευνητές ανακάλυψαν το μήνυμα κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του δράστη, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την επίθεση στο Λύκειο της Γκρατς. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το πρώτο θύμα ήταν μια 15χρονη κοπέλα από το Κόσοβο που ονομαζόταν Λέα.
Ο Φρανζ Ραφ, διευθυντής δημόσιας ασφάλειας στο υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, ανέφερε ότι βρέθηκε και μια «αποχαιρετιστήρια επιστολή». «Αποχαιρετά τους γονείς του. Ωστόσο, δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις του και αυτό απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ανησυχία της μητέρας και η τραγωδία
Μετά την ανάγνωση αυτού του μηνύματος η μητέρα ανησύχησε και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά: άνοιξε το βίντεο 24 λεπτά μετά τη λήψη του και μέχρι τότε ο γιος της είχε ήδη εισβάλει σε δύο αίθουσες διδασκαλίας.
Όταν ερωτήθηκε αν οι επιθέσεις ήταν τυχαίες ή αν στόχευε συγκεκριμένα άτομα, ο διευθυντής δημόσιας ασφάλειας ανέφερε ότι αυτό είναι επίσης θέμα υπό διερεύνηση. Επιπλέον σημείωσε ότι υπήρξαν τραυματίες σε διάφορα σημεία εντός των εγκαταστάσεων καθώς και μπροστά από το κτίριο.
Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ κατά τη διάρκεια των γεγονότων ακούγονταν πυροβολισμοί και κραυγές πανικού. Τα ΜΜΕ αναφέρουν πως πρόκειται για τον πιο σοβαρό μαζικό πυροβολισμό σε σχολείο στην ιστορία της χώρας, με τους μαθητές να προσπαθούν να σωθούν προσποιούμενοι τους νεκρούς καθώς κρύβονταν στους διαδρόμους ή στις αίθουσες διδασκαλίας.
Στη λίστα των θυμάτων περιλαμβάνονται μαθητές αλλά και καθηγητές ενώ η δέκατη απώλεια είναι μια γυναίκα που κατέληξε στα τραύματά της στο νοσοκομείο χθες βράδυ.
“Ήταν εντελώς απομονωμένος. Φ wore μεγάλα ακουστικά κάθε φορά που κυκλοφορούσε γύρω”, λένε οι γείτονές του για τον νεαρό που προκάλεσε αυτή την τραγωδία στο Λύκειο στην Αυστρία.