Ο 27χρονος κατηγορούμενος εισήλθε στις δικαστικές αρχές για να καταθέσει σχετικά με τη φρικτή δολοφονία της 25χρονης πρώην συντρόφου του, ένα έγκλημα που διαπράχθηκε τη νύχτα της 20ής Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Θυμίζουμε ότι η νεαρή γυναίκα είχε βρεθεί χωρίς ζωή από έναν περαστικό μέσα σε ένα κιόσκι κοντά στον ποδηλατόδρομο της πόλης. Σε κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος, εντοπίστηκε και ο δράστης, ο οποίος είχε τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα τραύματα αυτά προήλθαν από αυτοτραυματισμό με το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, γεγονός που απαιτούσε την άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο Φιλιατών για περίθαλψη.
Ο νεαρός άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, καθώς έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και επιπλέον κατηγορείται για παραβάσεις σχετικές με τον νόμο περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.
Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/9) προκαλούν σοκ. Το σώμα της Πηνελόπης παρουσίαζε περίπου 15 μαχαιριές συνολικά, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ένα τραύμα άμυνας στο αριστερό χέρι.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατροδικαστή Ιωάννη Αϊβατίδη, η νεαρή γυναίκα , καθώς και άλλες μαχαιριές στη δεξιά πλευρά του βραχίονα και στην κνήμη. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι επτά εκ των τραυμάτων βρίσκονταν στην πίσω πλευρά του σώματος, υποδεικνύοντας μια πισώπλατη επίθεση.
Η σφοδρότητα των επιθέσεων αποτυπώνεται στα τρία συγκεκριμένα χτυπήματα όπου η λεπίδα ενός σουγιά μήκους περίπου 7,5 εκατοστών διείσδυσε πλήρως στο σώμα του θύματος. Ο θάνατος της Πηνελόπης επήλθε γρήγορα λόγω Επιπλέον, το πόρισμα ανέφερε σημαντικές ζημιές στον αριστερό πνεύμονα καθώς και στο συκώτι και το στομάχι.
Πώς εξελίχθηκε η τραγωδία μαζί με την παρα misleading τηλεφωνική κλήση
Tο βράδυ της Κυριακής γύρω στις 21:44 ο κατηγορούμενος κάλεσε τις αρχές ζητώντας βοήθεια ισχυριζόμενος ψευδώς: «δύο άτομα μας έχουν επιτεθεί με μαχαίρια». Ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν ήδη λάβει κλήση πέντε λεπτά νωρίτερα (21:39) αναφορικά με μια κοπέλα που ήταν αναίσθητη στο έδαφος.Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή εντόπισαν τον δράστη να είναι τραυματισμένος αλλά δεν μπορούσε αρχικά να τους καθοδηγήσει σχετικά με το πού βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της κλήσης.
Mετά τις σχετικές έρευνες εντοπίστηκε ο σουγιάς τον οποίο προσπάθησε να αποκρύψει φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος προσπαθώντας έτσι να σβήσει τα ίχνη του. Αποδείχθηκε πως αυτό ήταν το όργανο μέσω του οποίου αφαιρέθηκε η ζωή της Πηνελόπη μετά από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ τους.
The συλληφθείς μεταφέρθηκε αρχικά στα Επειγοντα Περιστατικά Ηγουμενίτσας κι ύστερα στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών έχοντας , αποτέλεσμα μιας αυτοτραυματικής προσπάθειας χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.
