«Σοκ στην Τενερίφη: Τεράστιο κύμα παρασύρει λουόμενους σε φυσική πισίνα – 4 νεκροί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα»

Τραγωδία στην Τενερίφη: Βίντεο από την στιγμή που τεράστιο κύμα αρπάζει λουόμενους από φυσική πισίνα – 4 νεκροί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Δραματικές σκηνές στην Τενερίφη: Θάνατοι και αγνοούμενοι από γιγάντιο κύμα

Στην Τενερίφη, ένα τεράστιο κύμα χτύπησε μια δημοφιλή φυσική πισίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και ένας άλλος να παραμένει αγνοούμενος. Παρά τις προειδοποιήσεις για επικίνδυνες θαλάσσιες συνθήκες και το κλείσιμο της περιοχής, πολλοί επισκέπτες βρέθηκαν εκεί τη στιγμή που η θάλασσα φούσκωνε επικίνδυνα.

Η φυσική πισίνα και το καταστροφικό κύμα

Την Κυριακή, οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν τρία πτώματα: μιας 35χρονης γυναίκας, ενός 55χρονου άνδρα και ενός ακόμα άνδρα του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η δραματική στιγμή που το κύμα χτύπησε την περιοχή καταγράφηκε σε βίντεο, όπου φαίνεται το νερό να παρασύρει τους λουόμενους μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μια άλλη γυναίκα που διασώθηκε ζωντανή κατέληξε στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα μετά τη μεταφορά της με ελικόπτερο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα θύματα.

Επικινδυνότητα της φυσικής πισίνας

Η φυσική πισίνα στην Isla Cangrejo κοντά στους Los Gigantes είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες. Ωστόσο, η θέση της στο ίδιο επίπεδο με τη θάλασσα την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη όταν υπάρχουν μεγάλα κύματα. Το τσιμεντένιο φράγμα μπορεί εύκολα να υπερκεραστεί όπως αποδείχθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε εκδοθεί προειδοποίηση για άγρια θάλασσα και η πρόσβαση στην πισίνα είχε απαγορευτεί από τις 3 Δεκεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί λουόμενοι αγνόησαν τις πινακίδες προειδοποίησης καθώς και τις περιφράξεις που είχαν εγκατασταθεί.

Μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες

Mάρτυρας δήλωσε στην El País ότι δύο ισχυρά κύματα παρέσυραν τους πάντες γύρω του: «Ήμασταν πολύ μακριά αλλά ακόμα κι έτσι μας έφτασαν τα κύματα. Κοίταξα πίσω μου και είδα ότι η πισίνα είχε αδειάσει». Οι κάτοικοι επιβεβαιώνουν ότι οι επισκέπτες συχνά υποτιμούν τον κίνδυνο που ενέχει αυτή η περιοχή.

“Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η θάλασσα εδώ”, ανέφερε κάτοικος της περιοχής προσθέτοντας πως “υπάρχουν βράχοι κάτω από την επιφάνεια όπου οι λουόμενοι πέφτουν χωρίς δυνατότητα ανόδου”.

Αντίκτυπος στις αρχές

Ο δήμαρχος Santiago Del Teide, Emilio Navarro εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ενώ ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για τον αγνοούμενο συνεχίζονται. Υπογράμμισε επίσης πως οι αρχές εργάζονται ώστε να ενημερώσουν τους λουόμενους σχετικά με τους κινδύνους αυτής της περιοχής καλώντας όλους να σέβονται τις προειδοποιητικές πινακίδες.

Scroll to Top