Σοκ στο Περού: Δολοφονία Ινδονήσιου διπλωμάτη μπροστά από το σπίτι του στη Λίμα

Στο Λίβανο ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Τόμας Μπάρακ – Στο επίκεντρο ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ

Δολοφονία Διπλωμάτη στην Πρωτεύουσα του Περού

Ένας διπλωμάτης που υπηρετούσε στην πρεσβεία της Ινδονησίας στη Λίμα έπεσε θύμα πυροβολισμών το βράδυ της Δευτέρας,μπροστά από την οικία του σε μια γειτονιά της πρωτεύουσας του Περού,όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες γύρω από τη δολοφονία του διπλωμάτη «μπροστά στην εξώπορτα της κατοικίας του».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Νταβίντ Γκουιβάρ δήλωσε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση TV Peru ότι δεν αποκλείεται η περίπτωση να πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ανησυχίες για την Εγκληματικότητα στο Περού

Ο διπλωμάτης, Ζέτρο Λεονάρντο Πούρμπα, 40 ετών, είχε μετακομίσει στο Περού τον περασμένο Απρίλιο μαζί με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας δέχθηκε πυρά ενώ επέστρεφε σπίτι με ποδήλατο και ο δράστης διέφυγε με ένα μηχανάκι συνοδευόμενος από έναν συνεργό.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τη διπλωματική αποστολή της Ινδονησίας και θα παρασχεθεί «κάθε αναγκαία βοήθεια και προστασία» στην πρεσβεία.

Η κατάσταση στο Περού είναι ανησυχητική καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση εγκληματικών ενεργειών, κυρίως εκβιασμών.

Scroll to Top