Σοκαριστική Υπόθεση Κακοποίησης Σκύλου στο Βέλγιο
Μια απίστευτη υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στη βελγική κοινωνία, καθώς ένας άνδρας κατέγραψε τη στιγμή που κακοποιούσε τον σκύλο του μέχρι θανάτου, σέρνοντάς τον με το αυτοκίνητο για αρκετά χιλιόμετρα. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν φωτιά στην κατοικία του.
Το ενορχηστρωμένο βίντεο δείχνει έναν γερμανικό ποιμενικό να κρέμεται από το λουρί του και να σύρεται με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα σε δρόμο του Βελγίου. Το περιστατικό συνέβη στις 4 Ιουλίου και η ανάρτηση της αυτόπτης μάρτυρος victoria στο Facebook προκάλεσε σοκ και οργή στους χρήστες των social media.
Αντίκτυπος στην Κοινωνία
Όπως αναφέρει η Daily Mail, παρά το γεγονός ότι η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν καλυμμένη, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κατάφεραν γρήγορα να εντοπίσουν τον δράστη και τη διεύθυνσή του. Ο άνδρας δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα μίσους και μια διαδικτυακή αίτηση συγκέντρωσε πάνω από 50.000 υπογραφές ζητώντας «δικαιοσύνη για τον κακοποιημένο σκύλο».
Η κατάσταση κλιμακώθηκε δραματικά το πρωί της Δευτέρας όταν φιλόζωοι αποφάσισαν να εκδικηθούν εντοπίζοντας τον ιδιοκτήτη του σκύλου και πυρπολώντας την κατοικία του, μια πράξη που χαρακτηρίστηκε ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας».
Δήλωση Δημάρχου
“Ο εμπρησμός αποτελεί απόπειρα ανθρωποκτονίας”, δήλωσε ο δήμαρχος Oupeye, Serge Fillot. “Με ενημέρωσαν γύρω στις 3:00 ή 3:30 τα ξημερώματα ότι το σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες.Ευτυχώς κατάφερε να διαφύγει”. Ο Fillot υπογράμμισε πως παρότι ο θάνατος του ζώου ήταν «βάναυσος», η αντίδραση αυτή είναι «απαράδεκτη». “Αν κάποιος βάζει φωτιά τη νύχτα ενώ υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο σπίτι, αυτό συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας”, πρόσθεσε σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης.
Έρευνα για Εμπρησμό
Η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση εμπρησμού.Σε ανακοίνωσή της σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη για τις αιτίες της φωτιάς και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό κατά τη διάρκεια της νύχτας με ανθρώπους παρόντες στο σπίτι. Ο δράστης αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 30 χρόνια.
Aντιφάσεις στην Ιστορία
S σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες της έρευνας, ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε πως ο σκύλος πήδηξε από το παράθυρο χωρίς εκείνος να το καταλάβει όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Hermalle την επόμενη ημέρα. Ωστόσο η victoria ανέφερε πως κορνάριζε επανειλημμένα προσπαθώντας να τον σταματήσει πριν εκείνος τελικά σταματήσει το όχημά του.
Έκληση για Ψυχραιμία
Ο δήμαρχος Φιγιό έκανε έκκληση προς τους πολίτες για αυτοσυγκράτηση καταδικάζοντας τις πράξεις αυτοδικίας: “Δυστυχώς σημειώθηκε εμπρησμός στον τόπο όπου διαμένει αυτός που φέρεται υπεύθυνος για τον θάνατο του ζώου”. Τόνισε επίσης πως δεν μπορεί κανείς να αποδεχθεί τέτοιες συμπεριφορές εκδίκησης κι ότι είναι καθήκον της Δικαιοσύνης να αποδώσει ευθύνες.