Σκάνδαλο με Εγκληματική Οργάνωση που Δρούσε υπό την Καθοδήγηση Απότακτου Αστυνομικού
Ένα σοβαρό σκάνδαλο έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε ως επικεφαλής έναν πρώην αστυνομικό εθισμένο στον τζόγο και τη συμμετοχή ενός γνωστού επιχειρηματία. Αυτή η οργάνωση εξαπατούσε πολίτες με σημαντική οικονομική επιφάνεια, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν το 1.300.000 ευρώ. Μόνο από τον Σπύρο Μαρτίκα κατάφεραν να αποσπάσουν 600.000 ευρώ.
Τουλάχιστον έξι άτομα έχουν πέσει θύματα αυτής της σπείρας, η οποία υποσχόταν «χρυσοφόρες» επενδύσεις για να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο Σπύρος Μαρτίκας αποκάλυψε στις «Αποκαλύψεις» ότι αυτή η ομάδα είχε καταφέρει να πάρει 250.000 ευρώ και από τον Παντελή Παντελίδη την ημέρα του μοιραίου τροχαίου ατυχήματος.
Ο εγκέφαλος της οργάνωσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σπύρου Μαρτίκα, είχε οργανώσει ένα στημένο παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ο Παντελίδης και έτσι έχασε αυτό το τεράστιο ποσό εκείνη τη νύχτα: «Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ήταν υπεύθυνος για τον στημένο τζόγο που κόστισε στον Παντελή Παντελίδη 250.000 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Θρήνησαν όλοι στην Ελλάδα λόγω αυτού του γεγονότος», πρόσθεσε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλύψει τις αληθινές διαστάσεις αυτής της υπόθεσης: «Δεν έχω ιδέα από χαρτιά ούτε έχω επισκεφθεί ποτέ καζίνο». Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τις αρχές σχετικά με τις πληροφορίες που διέθετε: «Μέσα θα βρείτε εγκλήματα! Πάρτε το τηλέφωνό του και θα ανακαλύψετε πολλά». Επιπλέον ανέφερε πως ο δικηγόρος του εμπλεκόμενου επιχειρηματία εκμεταλλευόταν τους πελάτες σε απάτες.
Η Μέθοδος Εξαπάτησης των Θυμάτων
Σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή,στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»,ο Σπύρος Μαρτίκας τόνισε ότι δεν ήταν μόνο αυτός θύμα αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι: «Η απάτη έχει τεράστιες διαστάσεις και πρόκειται για μια καλά οργανωμένη εγκληματική ομάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το άτομο που τον προσέγγισε ήταν ιδιοκτήτης καταστημάτων μασάζ τα οποία χρησιμοποιούνταν ως κάλυψη για ξέπλυμα χρημάτων προερχόμενων από απάτες.
“Με πλεύριζε πάνω από τρία χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας εμπιστοσύνης πριν προχωρήσουν στην απάτη: “Μου παρείχε εμπιστοσύνη και σεβασμό”. Το σχέδιο φαινόταν να έχει σχεδιαστεί εδώ και πολύ χρόνο.
Ο επιχειρηματίας παρουσιαζόταν ως αξιόπιστος πολίτης με ισχυρές γνωριμίες ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του δείχνοντάς τους φωτογραφίες μαζί τους πολιτικούς προσώπους. Αφού κέρδιζε αυτήν την εμπιστοσύνη τους έπειθε να επενδύσουν χρήματα τα οποία στη συνέχεια εξαφανίζονταν χωρίς ίχνος.
“Επιπλέον”, ανέφερε πως οι απατημένοι λάμβαναν πλαστές επιταγές ή λίρες προκειμένου να καθυστερήσουν ή ακόμα και να παραπλανηθούν σχετικά με την πραγματικότητα της κατάστασης.“Καλώ όλους όσους έχουν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος να μιλήσουν στις αρχές”, κατέληξε ο Σπύρος Μαρτίκας καθώς οι μέθοδοι εκβιασμού μετά την εξαπάτηση ήταν συχνές ώστε οι θυματισμένοι άνθρωποι να παραμένουν σιωπηλοί.
