«Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο: Εμπρηστής βάζει φωτιά και απομακρύνεται – «Πίνω και δεν θυμάμαι τίποτα»»

Άνοιξη: Βίντεο ντοκουμέντο με εμπρηστή να βάζει φωτιά και να φεύγει – «Πίνω και δεν θυμάμαι τίποτα»

Σύλληψη 50χρονου για εμπρησμό στην Άνοιξη

Ένα βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τη στιγμή που ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών προκαλεί φωτιά σε δασική περιοχή στην Άνοιξη και απομακρύνεται ήρεμα από το σημείο. Το συγκεκριμένο υλικό,το οποίο δημοσίευσε το MEGA,οδήγησε στη σύλληψή του με την κατηγορία του εμπρησμού εκ προθέσεως.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (17/7) και συγκεκριμένα στις 00:33, ο άνδρας περνά από την περιοχή.Όπως φαίνεται στο βίντεο, φέρεται να άναψε φωτιά σε ξερά χόρτα και σκουπίδια κοντά σε δασική έκταση.Στη συνέχεια απομακρύνεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Τι δήλωσε ο συλληφθείς κατά την απολογία του

Κατά την πρώτη του δήλωση, ο συλληφθείς προσπάθησε να απαλλαγεί από τις ευθύνες λέγοντας: «Πίνω και δεν θυμάμαι τίποτα, δεν γύρισα εκείνη την ημέρα πεζός στο σπίτι μου». Ο 50χρονος είναι υπήκοος Αλβανίας και συνελήφθη από μέλη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ),έπειτα από αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων που περιλάμβαναν το επίμαχο βίντεο.

Ρεκόρ συλλήψεων για πυρκαγιές

Η περίπτωση της Άνοιξης εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κύμα συλλήψεων που παρατηρείται πρόσφατα. Σε διάστημα μόλις 48 ωρών, οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 13 συλλήψεις για περιστατικά εμπρησμών ανά τη χώρα — αριθμός-ρεκόρ για φωτιές που προκλήθηκαν εξαιτίας αμέλειας. Παράλληλα έγιναν άλλες συλλήψεις σχετικές με εμπρησμό εκ προθέσεως.

Στην Πνύκα στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ακόμα ένας ύποπτος ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης οι αρχές συνέλαβαν έναν νεαρό ηλικίας 26 ετών λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο (18/7) σε άλσος κοντά στη διασταύρωση των λεωφόρων Νεάρχου και Εθνικής Αντιστάσεως.

Πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Eπιπλέον των συλλήψεων, οι Αρχές επέβαλαν αυστηρά πρόστιμα για περιπτώσεις πυρκαγιών λόγω αμέλειας. Στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.707 ευρώ για πρόκληση φωτιάς μέσω χρήσης πυροτεχνημάτων. Στην περιοχή Θέρμης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.640 ευρώ σε άτομο που προκάλεσε φωτιά κατά τη διάρκεια χρήσης ψησταριάς.

Tο υψηλότερο πρόστιμο καταγράφηκε στο Μελιδοχώρι Ηρακλείου όπου η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό — εκεί το ποσό ανέρχεται στα 9.360 ευρώ.

Κύλιση στην κορυφή