Εκδήλωση Μνήμης για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και σεβασμό προς την προσωπικότητα του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμώντας τη μνήμη του έναν χρόνο μετά την απώλειά του.
Η οικογένειά του αναγνώρισε τη σπουδαία πορεία και το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κοινωνία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας με τη σύζυγό του Φανή Σταθοπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.Παρόντες ήταν επίσης πολιτικοί αρχηγοί, πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας όπως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό τομέα.
Ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης άνοιξε την εκδήλωση με λόγια που τόνισαν την αξία ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με αγάπη τον τόπο του: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη ενός ξεχωριστού ανθρώπου…». Υπογράμμισε ότι ο πατέρας του δεν επιδίωξε ποτέ να είναι στο προσκήνιο αλλά αντιλαμβανόταν την επιχειρηματικότητα ως ευθύνη προς τους άλλους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε: «Το ανάστημα ενός ισχυρού κρίνεται από τη χείρα που τείνει στους ανίσχυρους…», αναδεικνύοντας έτσι τις αξίες της ταπεινότητας και της προσφοράς που χαρακτήριζαν τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη.
Η ζωή και οι πτυχές της προσωπικότητας αυτού του σπουδαίου Έλληνα σκιαγραφήθηκαν μέσα από τις αφηγήσεις των παρευρισκομένων. Ο Κρητικός αυτός άνδρας υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό ενώ παράλληλα διακρίθηκε ως επιχειρηματίας και ευεργέτης.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε αναλάβει ο σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης με αφηγητή τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο.
I συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού πρόσθεσε ιδιαίτερο συμβολισμό στην εκδήλωση,ενώ οι ερμηνείες παραδοσιακών κρητικών κομματιών από τους καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Σκουλάς και Νεκτάριος Μπούχλης ενίσχυσαν το συναισθηματικό φορτίο της βραδιάς.
Mάρτυρες από διάφορους τομείς – Εκκλησία,επιστήμες,Πολεμικό Ναυτικό – μοιράστηκαν εμπειρίες σχετικά με τη ζωή κι έργο αυτού του μεγάλου Έλληνα που άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη στην κοινωνική ζωή της χώρας μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης υπογραμμίζοντας την ανθρωπιά αλλά κι όλα όσα έχει προσφέρει στη χώρα μας ένας άνθρωπος που θα παραμείνει στη μνήμη όλων μας για πάντα.
