Συναγερμός στην Πολωνία: Κλειστά δύο αεροδρόμια λόγω απροσδόκητης στρατιωτικής δραστηριότητας!

Πολωνία: Έκλεισαν δύο αεροδρόμια λόγω “μη προγραμματισμένης στρατιωτικής δραστηριότητας” – Τι συνέβη

Κλείσιμο Εναέριου Χώρου σε Πολωνικά Αεροδρόμια

Στις τελευταίες ώρες, οι αεροπορικές δραστηριότητες στα αεροδρόμια Λουμπλίν και Ρζεσόφ στη νοτιοανατολική Πολωνία έχουν ανασταλεί λόγω «μη προγραμματισμένης στρατιωτικής δραστηριότητας», όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA). Σύμφωνα με την ειδοποίηση (Notice to Airmen – NOTAM) που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της, τα δύο αυτά αεροδρόμια δεν είναι διαθέσιμα προσωρινά για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια του κράτους.

Αιτίες Κλεισίματος των Αεροδρομίων

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24 ανέφερε μέσω ανάρτησής του στο Χ ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου συνδέεται με τις επιχειρήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αεροδρόμια Λουμπλίν και Ρζεσόφ είχαν ήδη αναστείλει τις λειτουργίες τους τον προηγούμενο μήνα, επικαλούμενοι ρουτίνες χωρίς να αναφέρουν κάποια συγκεκριμένη απειλή στον πολωνικό εναέριο χώρο.

🚨🇵🇱🇷🇺 Πτήση Πολωνικών και ΝΑΤΟϊκών Μαχητικών σε Υψηλή Ετοιμότητα

Η κατάσταση αυτή προκλήθηκε από αυξημένη ρωσική στρατηγική δραστηριότητα στον εναέριο χώρο καθώς και νέες επιθέσεις με πυραύλους κατά της Ουκρανίας.

Scroll to Top