Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη
Από το πρωί του Σαββάτου (6/9), η Θεσσαλονίκη εφαρμόζει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ 2025, καθώς και των παράλληλων διαδηλώσεων από συνδικάτα, σωματεία, φορείς και πολίτες. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.έχει οριστικοποιηθεί μετά από συνεχείς συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων αναμένεται το βράδυ κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», με όλες τις διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις σε επιφυλακή. Επιπλέον,έχουν σταλεί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς καθώς και από την Αττική για τη ΔΕΘ 2025.
Δραστηριότητες παρακολούθησης με drones
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ισχυρές διμοιρίες θα αναπτυχθούν σε στρατηγικά σημεία της πόλης όπου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πορείες. Κλούβες και κιγκλιδώματα θα τοποθετηθούν γύρω από το «Ι.Βελλίδης» για να αποτρέψουν την πρόσβαση διαδηλωτών στο Εκθεσιακό Κέντρο.
Ο ειδικός όχημα εκτόξευσης νερού «Αίαντας» θα είναι έτοιμο προς χρήση ενώ drones θα παρακολουθούν τις κινητοποιήσεις από αέρος, μεταδίδοντας εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Aστυνομικοί θα φέρουν φορητές κάμερες σε κρίσιμα σημεία του κέντρου της πόλης για την εποπτεία εφαρμογής των μέτρων που σχετίζονται με τη ΔΕΘ 2025 υπό την επίβλεψη δύο εισαγγελέων: ενός στο Επιχειρησιακό Κέντρο και ενός στην καρδιά της πόλης.
Προγραμματισμένες συγκεντρώσεις
Pολλές οργανώσεις όπως συνδικάτα, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν απευθύνει καλέσματα για συγκεντρώσεις:
- 17:00 | Πλατεία Λευκού Πύργου: Μελισσοκόμοι
- 17:30 | Πλατεία ΧΑΝΘ: ΠΑΜΕ
- 18:00 | Άγαλμα Βενιζέλου: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
- 18:00 | Καμάρα: Οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς & αντιεξουσιαστές
- 19:00 | Λευκός Πύργος: Διαδικτυακή κινητοποίηση πατριωτικών ομάδων σχετικά με τον Προσωπικό Αριθμό & παράνομη μετανάστευση
- 19:00 | Πλατεία ΧΑΝΘ: Συγγενείς θυμάτων σιδηροδρομικού δυστυχήματος Τεμπών
Kυκλοφοριακές αλλαγές στην πόλη
The Tροχαία ανακοίνωσε ότι από τις 15:00 του Σαββάτου (6/9) – ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών – θα ισχύσει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους όπως οι εξής:
- Lεωφόρος Στρατού (Καυτανζόγλου – Πλατεία ΧΑΝΘ)
- Lεωφόρος Νίκης
- Bασιλικής Όλγας (Μπότσαρη – Αγίου Τριάδος) li >
- Bασιλικής Γεωργίου (Άγιος Τριάδος – Μανδρόνικου) li >
- Kουντουριώτη li >
- Eθνικής Άμυνας (Άγιο Δημητρίου -Πλ . Λευκού πύργου ) li >
- Tσιμισκή , Αγίου Δημητρίου(Λαγκαδά -Σταυρού ) li >