«Παρακολουθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της γειτονικής Ελλάδας», αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
«Οι ενέργειες και οι δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων αξιωματούχων αποσκοπούν στο να βλάψουν τη θετική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί», προσθέτει το Υπουργείο Άμυνας.
«Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, η διασφάλιση ότι η περιοχή μας, περιλαμβανομένου του Αιγαίου, παραμένει ζώνη ειρήνης και σταθερότητας είναι ύψιστης σημασίας για τη χώρα μας. Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με αυτό το ζήτημα. Αναμένουμε από την Ελλάδα να επιδείξει ανάλογη εποικοδομητική στάση», σημειώνει το τουρκικό υπουργείο.
«Οι ενέργειες και οι δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων αξιωματούχων που αυξάνουν τις εντάσεις, καθώς και οι φανταστικές δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με διεθνείς συνθήκες είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα και δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο σκοπό πέρα από την πρόκληση ζημιών στη θετική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί μέσω της συναίνεσης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών», συνεχίζει το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν αποτελούν απειλή για κανέναν που δεν αποτελεί απειλή για αυτές. Ωστόσο, έχουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να εξαλείψουν οποιαδήποτε απειλή μπορεί να στρέφεται κατά της χώρας μας. Επαναλαμβάνουμε ότι όπως οι προηγούμενες προσπάθειες κατά της Τουρκίας απέτυχαν στο παρελθόν, έτσι θα αποτύχουν επίσης σήμερα ή στο μέλλον», καταλήγει το υπουργείο Άμυνας.
