Τραμπ: Απαιτεί από τον Σι Τζινπίνγκ το ‘άνοιγμα’ της Κίνας για τις αμερικανικές επιχειρήσεις!

Τραμπ: Πιέσεις σε Σι Τζινπίνγκ για περαιτέρω “άνοιγμα”  της οικονομίας της Κίνας σε αμερικανικές εταιρείες

Ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται να ασκήσει πιέσεις στον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται έτοιμος να ζητήσει από τον Σι Τζινπίνγκ «να ανοίξει» περισσότερο την κινεζική οικονομία σε αμερικανικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο αύριο Πέμπτη (14/5) και μεθαύριο Παρασκευή (15/5).

Ο Αμερικανός ηγέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ζητήσω από τον πρόεδρο Σι, απαράμιλλο ηγέτη, να ανοίξει την Κίνα ώστε λαμπροί άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν τα μαγικά τους και να ανεβάσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία σε επίπεδο ακόμη υψηλότερο», αναφερόμενος στους επικεφαλής επιχειρήσεων που τον συνοδεύουν στην αποστολή του.

Κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο για το ταξίδι στην Κίνα, ο Τραμπ μοιράστηκε θετικά σχόλια σχετικά με τη χώρα αυτή, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς και η Κίνα είμαστε οι δύο υπερδυνάμεις του κόσμου». Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ο Σι θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στο μέλλον λέγοντας: «Θα έρθει εδώ προς το τέλος του έτους. Μακάρι μόνο να είχαμε τελειώσει την αίθουσα δεξιώσεων».

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι σκοπεύει να συζητήσει εκτενώς με τον Πρόεδρο της Κίνας για τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στο Ιράν. Ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το αν ο Σι θα προσφέρει βοήθεια στην Ουάσιγκτον για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Κύλιση στην κορυφή