Τραμπ: ‘Ο πόλεμος στο Ιράν τελειώνει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου’ – Σφοδρές απειλές για το όρος Πίκαξ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σύγκρουση ⁤στο Ιράν θα φτάσει στο τέλος της ‍αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές των Ηνωμένων ⁤Πολιτειών⁢ τον Νοέμβριο, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του για στρατηγικές επιθέσεις στις ⁣ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Τραμπ: “Η σύρραξη θα λήξει μετά τις ⁤εκλογές ⁤του Νοεμβρίου”

«Είμαι πεπεισμένος ότι⁣ ο πόλεμος θα σταματήσει⁤ αμέσως μετά τις εκλογές,⁤ καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα ⁢να αντέξουν περισσότερο. Προσπαθούν απεγνωσμένα να επηρεάσουν το αποτέλεσμα», δήλωσε ο⁢ Τραμπ σε δημοσιογράφους.

Στο παρελθόν, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναφερθεί πολλές φορές στην επικείμενη λήξη της σύρραξης που ξεκίνησε ⁤στις 28 Φεβρουαρίου, έπειτα ‌από τα πλήγματα που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ⁣ κατά του Ιράν.

Επιπλέον, η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ⁣ότι κορυφαίοι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, όπως ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, έχουν⁤ προειδοποιήσει τον Τραμπ σε ​ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι η σύγκρουση μπορεί ⁣να διαρκέσει καθ’ ⁤όλη τη διάρκεια​ της θητείας του μέχρι τον Ιανουάριο του 2029.

Στο στόχαστρο ‍η υπόγεια βάση στο όρος Πίκαξ

Ο ‍Τραμπ ανέφερε επίσης ότι‌ οι δυνάμεις των ΗΠΑ ενδέχεται να επιτεθούν στο όρος Πίκαξ στο ​Ιράν, μια καλά ​προστατευμένη υπόγεια εγκατάσταση κοντά στον ​πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ.

«Έχουμε παρατηρήσει περιορισμένη δραστηριότητα στην περιοχή του Πίκαξ. Θα συμβούλευα το Ιράν να ‌μην προχωρήσει σε επικίνδυνες ‌κινήσεις γιατί θα αναγκαστούμε ​να τους χτυπήσουμε σφοδρά», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος ‍κατά τη διάρκεια‌ μιας ομιλίας στη⁣ συνεδρίαση των Ρεπουμπλικάνων. Από τον Ιούλιο έχει προειδοποιήσει ‍για⁤ πιθανές επιθέσεις κατά της βάσης⁤ αυτής.

Κύλιση στην κορυφή