Δύο Νέοι Θάνατοι στη Μελβούρνη
Δύο αγόρια,ηλικίας 12 και 15 ετών,έχασαν τη ζωή τους από επίθεση μασκοφόρων που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια το βράδυ του Σαββάτου 6/09 στην πόλη της Μελβούρνης,όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας Βικτόρια.
Η αστυνομία χαρακτήρισε το συμβάν ως «φρικτό» και εκτιμά ότι φέρει τα χαρακτηριστικά εγκλήματος που διαπράχθηκε από μια συμμορία νεαρών ατόμων. Ο επιθεωρητής Γκράχαμ Μπανκς δήλωσε: «Αν και η έρευνα μόλις ξεκίνησε, τα γεγονότα δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια από ομάδα νέων».
Τα δύο θύματα βρέθηκαν σε κοντινές περιοχές, ενώ οι δράστες υπολογίζονται γύρω στους οκτώ. Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν πρώτα τον 12χρονο με σοβαρούς τραυματισμούς. «Παρόλο που έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από το προσωπικό του ασθενοφόρου, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί», ανέφερε ο Μπανκς.
Λίγο αργότερα, οι αρχές ανακάλυψαν έναν φίλο του θύματος στον γειτονικό δρόμο – έναν 15χρονο – ο οποίος είχε επίσης «σημαντικά» τραύματα από μαχαίρι. Δυστυχώς ούτε αυτός κατάφερε να επιζήσει παρά τις προσπάθειες ανάνηψης.
Μάρτυρες και υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι οι φόνοι διαπράχθηκαν από την ίδια ομάδα των περίπου οκτώ ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα και εξοπλισμένους με ματσέτες και μεγάλα μαχαίρια. Ο Μπανκς πρόσθεσε: «Τα παιδιά που σκοτώθηκαν δεν ανήκαν σε κάποια συμμορία κι αυτό μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία».
Προς το παρόν είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η επίθεση ήταν στοχευμένη ή αποτέλεσμα λανθασμένης αναγνώρισης των θυμάτων σύμφωνα με την αστυνομία.
Σημειώνεται ότι οι ανθρωποκτονίες καθώς και άλλα συναφή εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατά 9% στην Αυστραλία το 2024,φτάνοντας τα 448 θύματα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Η πώληση ή κατοχή ματσέτας είναι απαγορευμένη στην πολιτεία Βικτόρια μετά από συμπλοκή τον Μάιο μεταξύ αντίπαλων συμμοριών σε εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης.