«Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς για εσάς έχει κάνει ο ελληνικός λαός τον απολογισμό των πεπραγμένων σας», αναφέρει ο Κώστας Τσουκαλάς σε δήλωσή του σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση και να «καμουφλάρει» «την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», «η αλήθεια είναι αμείλικτη». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων, έλλειψη μεταρρυθμίσεων, διαφθορά, σπατάλη πόρων μέσω απευθείας αναθέσεων και σε ημέτερους, μικρό αναπτυξιακό αποτύπωμα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έλαβε η χώρα, ρεκόρ ακρίβειας συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, απρόσιτη στέγη για τους πολίτες, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, εξαπάτηση των συνταξιούχων και καταστροφή του πρωτογενούς τομέα».
«Με λίγα λόγια», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, «μια επταετία που θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα. Μια επταετία ‘ευλογία’ για τα συμφέροντα και την ολιγαρχία».
Επιπλέον σημειώνει ότι «επτά χρόνια ήταν αρκετά» και πως «δεν πρέπει να γίνουν οκτώ». Προτρέπει σε πολιτική αλλαγή με το ΠΑΣΟΚ: «Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα είναι η ισχυρή δημοκρατική παράταξη», καταλήγει.
