Σημαντικές Πολιτικές Εξελίξεις στην Ελλάδα
«Το κύριο ζήτημα είναι το πολιτικό πρόβλημα, καθώς έχουμε μια κυβέρνηση με περίπου 20 βουλευτές της που βρίσκονται υπό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Έχετε δει ποτέ άλλη χώρα να αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο; Είμαστε οι πρώτοι», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και προφανώς δεν έχουν όλες την ίδια σοβαρότητα. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «το διαβιβαστικό αναφέρει ότι ένα θέμα πρέπει να έχει κατεύθυνση· αν δεν υπήρχε πρόβλημα, τότε δεν θα χρειαζόταν κανένα διαβιβαστικό». Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως «βάρος» για την ελληνική κοινωνία και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός φέρει την ευθύνη -όσο κι αν προσπαθούν να το αποκρύψουν- για το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ,ένας οργανισμός που διαχειρίζεται ευρωπαϊκά κονδύλια για τον πρωτογενή τομέα,φαίνεται να έχει μετατραπεί σε πηγή χρηματοδότησης για τη Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των εκλογών». Αναφέρθηκε επίσης και στην υπόθεση των υποκλοπών.
«Αυτή η κυβέρνηση στο παρελθόν καταδίκαζε οποιονδήποτε εξέφραζε αμφιβολίες σχετικά με τη δικαιοσύνη· σήμερα όμως επιτίθεται στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη», σχολίασε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως «οι μάσκες έχουν πέσει».Υπογράμμισε ότι «ένας πρωθυπουργός που σέβεται τη δικαιοσύνη πρέπει να εφαρμόζει τις αποφάσεις της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος πρωθυπουργός που ως επικεφαλής της ΕΥΠ αγνοεί δικαστικές αποφάσεις».
«Ως ΠΑΣΟΚ σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και πιστεύουμε στη δυνατότητά της να βελτιωθεί. Γι’ αυτό καταθέσαμε προτάσεις για την αναβάθμισή της.Προτείναμε οι ανώτατοι δικαστικοί μετά την αποχώρησή τους να μην μπορούν να διοριστούν σε άλλες θέσεις για τέσσερα χρόνια. Ποιος απέρριψε αυτήν την πρόταση στη Βουλή; Η Νέα Δημοκρατία! Μας εξήγησαν ποτέ τους λόγους; Όχι! Τώρα τι συμβαίνει; Για πρώτη φορά ο ελεγχόμενος όχι μόνο αξιολογεί αλλά κάνει και υποδείξεις στον ελεγκτή του», είπε.
Τέλος,όσον αφορά την πρόταση του πρωθυπουργού σχετικά με το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή,ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε τη γνώμη του λέγοντας: «Αυτή η πρόταση μοιάζει περισσότερο με μουσικές καρέκλες ή περιστρεφόμενες πόρτες που εντείνουν τον ανταγωνισμό στις πελατειακές σχέσεις». Κατέληξε λέγοντας πως η προσπάθεια του πρωθυπουργού να φανεί μεταρρυθμιστής επτά χρόνια μετά ενώ έχει απορρίψει κάθε εξυγιαντική πρόταση θυμίζει αθλητή που πιάστηκε ντοπαρισμένος και μιλάει δημόσια για το πώς θα πρέπει να καταπολεμηθεί το ντόπινγκ.
