Τσουκαλάς: Παρουσίαση κυβερνητικού προγράμματος – Η δέσμευση που θα καθορίσει τη θητεία μας!

Τσουκαλάς: Μόνη επιλογή για αλλαγή είναι το ΠΑΣΟΚ

«Δεν πήγαμε στη ΔΕΘ για να ανακοινώσουμε πώς θα διαχειριστούμε το πλεόνασμα, όπως έγινε τώρα.Παρουσιάσαμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί τη δέσμευσή μας για την θητεία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σε συνέντευξή του στο Open, μετά την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ.

Σχολίασε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν προσήλθε στη ΔΕΘ με άγχος από τις δημοσκοπήσεις και με σκοπό να μοιράσει χρήματα για να αυξήσει τα ποσοστά του». Επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία καταρρέει λόγω των σκανδάλων και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί αλλαγές», υπογραμμίζοντας πως «αυτό το ισχυρό αίτημα της απαλλαγής πρέπει να μετατραπεί σε ένα θετικό ρεύμα και μήνυμα αλλαγής». «Έτσι λοιπόν, το πρόγραμμά μας είναι κυβερνητικού χαρακτήρα», πρόσθεσε καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν αν θέλουν προστασία της πρώτης κατοικίας ή αν προτιμούν τους πλειστηριασμούς, αν επιθυμούν παρέμβαση στο ελβετικό φράγκο ή όχι, καθώς και αν θέλουν τον 13ο μισθό ή όχι…

Αναφέρθηκε επίσης ότι «η κυβέρνηση ανακοίνωσε 1.6 δισ. ευρώ στη ΔΕΘ και μαζί με όσα δόθηκαν κατά την περίοδο του Πάσχα φτάσαμε στα 3.4 δισ.» προσθέτοντας πως «το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο και οικονομικά υπεύθυνο» ενώ τόνισε πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε μόνο αυτά που συνιστούν τη συμβολαιογραφική αλήθεια σχετικά με τις αλλαγές που απαιτούνται για τη χώρα». Συμπλήρωσε λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι με τον αναπτυξιακό ρυθμό που θα πετύχουμε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μέσω διαρροών, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε: «Η κριτική έχει σημασία ανάλογα με ποιον την ασκεί και πόσο αξιόπιστος είναι στους αριθμούς. Για παράδειγμα, ο κ. Μαρινάκης μέχρι πριν από είκοσι ημέρες δεν γνώριζε καν πόσο είναι ο 13ος μισθός κι έλεγε διαφορετικά ποσά κάθε μέρα». Σχολίασε επίσης πως οι καταγγελίες της ΝΔ περί μη βιωσιμότητας των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση συχνά αποδεικνύονται λανθασμένες καθώς ένα χρόνο μετά υλοποιούνται από αυτούς.

«Πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης είχε παρόμοιες αντιδράσεις σχετικά με τα μέτρα για προσωπικές διαφορές και φορολογικούς συντελεστές αλλά φέτος τα ανακοίνωσε ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Μήπως λοιπόν η Νέα Δημοκρατία έχει καταντήσει επαγγελματίες συκοφάντες;»

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον χαρακτηρισμό του κ. Σκρέκα ότι οι εξαγγελίες του κ. Ανδρουλάκη θυμίζουν εποχές Τσίπρα, ο εκπρόσωπος τόνισε: “Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και των προγραμμάτων της Θεσσαλονίκης”. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα πολύ συνετό πρόγραμμα χωρίς μεγαλοστομίες.»

Αναφέρθηκε επίσης στην υπερφορολόγηση λέγοντας: “Η κυβέρνηση έχει διαθέσει φέτος 3 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτήν” ενώ εμείς μιλάμε για ένα πρόγραμμα θητείας». Υποστήριξε πως όσο πιο γρήγορα αποχωρήσει η Νέα Δημοκρατία τόσο πιο γρήγορα θα εισέλθει η χώρα σε έναν κύκλο ανάπτυξης γεμάτο ευκαιρίες.

«Διατυπώνουμε την πεποίθηση ότι οι προτάσεις μας θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς», τόνισε.

Aναφορικά με τον ΦΠΑ δήλωσε: “Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ψευδή πράγματα όταν λέει πως δεν υπάρχουν επιλογές σύμφωνα με ευρωπαϊκές οδηγίες”.Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται αντίθετη στις ευρωπαϊκές πρακτικές ενώ εμείς υποστηρίζουμε μια πιο λογική προσέγγιση βασισμένη στην ελληνική πραγματικότητα.”

Scroll to Top