Κατάρριψη Drone από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι το βράδυ του Σαββάτου κατόρθωσε να καταρρίψει ένα drone που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν με προορισμό το Ιράκ. «Η εμπλοκή έλαβε χώρα ενώ τα αεροσκάφη RAF Typhoons και F-35 συνέχιζαν να πραγματοποιούν αμυντικές αποστολές σε ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε μέσω ανακοίνωσής του στο Χ.
Επιπλέον, το Υπουργείο σχεδιάζει την αποστολή ενός ελικοπτέρου Merlin για να ενισχύσει τις δυνατότητές του στην ανίχνευση αεροπορικών απειλών. Αυτό το εναέριο μέσο έχει τη δυνατότητα να πετάξει σε ύψος έως και ενός μιλίου,προσφέροντας έγκαιρη προειδοποίηση για εισερχόμενα drones ή πυραύλους.
Update on UK operations in the Middle East: 08 March 2026 ⬇️ pic.twitter.com/fVUbMqewCX — Ministry of Defense 🇬🇧 (@DefenceHQ) March 8, 2026
