Η Ζιζέλ Πελικό μιλά για την εμπειρία της και τη δικαστική διαδικασία
Η Ζιζέλ Πελικό παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπου αναφέρθηκε στην προσπάθεια των νομικών εκπροσώπων του πρώην συζύγου της, Ντομινίκ Πελίκο, να παρουσιάσουν τις σκηνές βιασμού της ως απλές «σεξουαλικές ταινίες». Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Daily Mail, η ίδια υπογράμμισε ότι οι εικόνες που χρησιμοποίησαν οι υπερασπιστές του πρώην συζύγου της δεν ήταν απλά «σκηνές σεξ», αλλά σκηνές βιασμού. Γι’ αυτό το λόγο τις χαρακτήρισε ως «τόπους εγκλήματος».
«Μια σκηνή σεξ είναι όταν υπάρχει συναίνεση», δήλωσε η Ζιζέλ Πελικό, τονίζοντας ότι «αυτές ήταν σκηνές βιασμού. Ήταν εγκληματικές πράξεις». Η δήλωσή της αναδεικνύει τις ακραίες τακτικές υπεράσπισης και επισημαίνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
Η ντροπή ανήκει στους κακοποιητές
Η Πελικό αποφάσισε να παραιτηθεί από το δικαίωμα ανωνυμίας ως επιβιώσασα σεξουαλικής κακοποίησης και ανέφερε ότι η ντροπή πρέπει να βαραίνει τους θύτες και όχι εκείνη. Ο πρώην σύζυγός της έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση για κατηγορίες που περιλαμβάνουν ναρκωτικά και βιασμό, ενώ επέτρεψε σε άλλους άνδρες να την κακοποιούν ενώ ήταν αναίσθητη κατά τη διάρκεια μιας φρικτής περιόδου που διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία.
Όπως εξήγησε η Πελικό, η παρουσία των υποστηρικτών στο δικαστήριο την ενίσχυσε ψυχικά καθώς περιέγραψε τη διαδικασία ως ταπεινωτική και επώδυνη. Η αλληλεγγύη αυτών των ανθρώπων αποτέλεσε πηγή δύναμης για εκείνη στις δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της δίκης.
“Ήταν μεγάλη τιμή για μένα”
Επιπλέον, η Πελικό μοιράστηκε την εμπειρία που είχε με μια επιστολή συμπαράστασης από τη βασίλισσα Καμίλα. Ανέφερε πόσο πολύτιμο ήταν το κουράγιο που πήρε από αυτήν. Η βασίλισσα εξήρε στην επιστολή την «εξαιρετική αξιοπρέπεια και το θάρρος» που έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης.
«Ήθελα πολύ να σας γράψω για να εκφράσω τον εγκάρδιο θαυμασμό μου για το θάρρος σας απέναντι στα φρικτά εγκλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Καμίλα. Η Ζιζέλ εξέφρασε αρχικά: «Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να λάβω αυτήν την επιστολή» προσθέτοντας πως αισθάνεται συγκλονισμένη από αυτήν την υποστήριξη.
“Μετέφερα την ντροπή για τέσσερα χρόνια”
Kατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, η Ζιζέλ αποκάλυψε πόσο δύσκολη ήταν η επιλογή να αποκαλύψει δημόσια την ταυτότητά της στη μάχη κατά των παρανομιών εις βάρος των γυναικών. Ανάφερε ότι κουβαλούσε ντροπή επί τέσσερα χρόνια πριν αποφασίσει τελικά να αντιταχθεί στη διαδικασία κλειστής δίκης και παραιτηθεί από την ανωνυμία ως επιβιώσα του τραυματικού αυτού γεγονότος.
